Skoči do osrednje vsebine

V zaporu na Dobu uspešno zaključili program za pridobitev dveh nacionalnih poklicnih kvalifikacij

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni smo v mesecu novembru z zaključnim certificiranjem uspešno zaključili nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK) izvajalec del visokih gradenj in NPK čistilec prostorov.

Program NPK izvajalec del visokih gradenj je uspešno zaključilo 14 obsojencev. Kandidati so v programu, ki je obsegal 100 ur teoretičnega in praktičnega usposabljanja, spoznali in nadgradili svoja znanja zidanja z betonskimi in nosilnimi opečnimi zidaki, zidanja po delovnih skicah, izdelave ometov, varovanja in zdravja okolja pri delu. Na preverjanju so morali pokazati znanja iz zidanja ravnih zidov in dimnikov.

Program čistilec prostorov je uspešno zaključilo 11 obsojencev, ki so tekom usposabljanja pridobili teoretična in praktična znanja o čiščenju in dezinfekciji različnih površin in prostorov, uporabi čistilnih sredstev in opreme, strojnem čiščenju ter vzdrževanju delovnih sredstev.

Usposabljanje in certificiranje je potekalo v okviru projekta »Razvoj delovnih kompetenc zaprtih oseb«, ki je sofinanciran iz Evropskega socialnega sklada.