Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Fajon se je pridružila obeležitvi mednarodnega dneva boja proti nasilju nad ženskami

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Ministrstvo za zunanje zadeve se pridružuje obeležitvi mednarodnega dne boja proti nasilju nad ženskami. Nasilje nad ženskami globalno ostaja ena najpogostejših kršitev človekovih pravic. Že vrsto let ostaja nespremenjen globalni podatek o tem, da je v času svojega življenja vsaka tretja ženska žrtev nasilja.

Globalne razmere so v zadnjih letih vse manj naklonjene enakosti spolov, zato je izrednega pomena, da vztrajamo pri zagotavljanju in ohranjanju sprejetih mednarodnih standardov in zavez na tem področju. Nasilje nad ženskami in deklicami je ena ključnih ovir enakosti spolov. Vse pogostejši so napadi na ženske zagovornice človekovih pravic in aktivistke za enake možnosti žensk in moških, kar je izredno skrb vzbujajoče.

"Slovenija je v mednarodni skupnosti v podpori enakosti spolov in delovanju civilne družbe zelo aktivna. Osebno in na ministrstvu si bomo tudi v prihodnje prizadevali za krepitev vloge žensk in njihovega spoštovanja ter za enakost, nediskriminacijo in svobodo izražanja, ki so temelj vsake demokratične družbe," je poudarila ministrica Tanja Fajon.