Skoči do osrednje vsebine

Sestanek Uprave za vojaško dediščino z vodstvom Združenja veteranov vojne za Slovenijo 90 – 91

Vršilec dolžnosti direktorja Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino Boštjan Poklukar se je danes sestal z vodstvom Združenja veteranov 90 – 91 mesta Ljubljane in bivših ljubljanskih občin (Združenje 90-91), s predsednikom združenja dr. Igorjem Potočnikom, podpredsednikom Matjažem Miklavcem in sekretarjem Bojanom Mikušem.

V uvodnem nagovoru je  izpostavil pomembnost sodelovanja uprave z združenjem v okviru usklajevanj predloga sprememb in dopolnitev Pravilnika o merilih za sofinanciranje dejavnosti nevladnih organizacij v javnem interesu na področju vojnih veteranov ter se zahvalil za konstruktiven prispevek združenja k predlaganim spremembam.

Dr. Igor Potočnik je predstavil delovanje Združenja 90-91 in izpostavil pomembnost literarnega natečaja »Moja rodna domovina«, ki ga združenje organizira v sodelovanju z osnovnimi šolami na območju Republike Slovenije.

Ob zaključku srečanja je dr. Igor Potočnik v imenu Združenja 90-91, Boštjanu Poklukarju podelil Medaljo zmage, ki jo združenje podeljuje »za izkazano veliko domoljubje, za takojšen odziv klicu domovine, za nesebično požrtvovalnost ter hrabrost in tovarištvo v času vojne za Slovenijo 90-91 v strukturah Teritorialne obrambe, Policije in drugih institucijah, sodelujočih v vojni«.

Direktor in predsednik stojita pred zastavama Slovenije in EU, z medaljo in listino

Predsednik Združenja 90-91 dr. Igor Potočnik je izroči Medaljo zmage g. Boštjanu Poklukarju | Avtor: Uprava Republike Slovenije za vojaško dediščino

1 / 3