Skoči do osrednje vsebine

Popolna zapora ceste Dravograd-Otiški Vrh zaradi dostave jeklene konstrukcije za brv preko reke Meže

V sklopu gradnje kolesarske povezave Dravograd–Otiški vrh bo zgrajena tudi nova brv čez reko Mežo. Zaradi montaže jeklene nosilne konstrukcije navedene brvi bo začasno zaprta glavna cesta G1-4 Dravograd-Otiški vrh.

Jeklena konstrukcija skupne dolžine 43 m bo v enem kosu z izrednim prevozom pripeljana iz Maribora na lokacijo vgradnje (pred podvozom pod železniško progo v smeri proti Otiškemu Vrhu). Na gradbišču je že pripravljeno vse potrebno za vgradnjo (delovni platoji za avtodvigala, betonski oporniki). Glavna cesta bo zaprta samo za čas dostave in dviga jeklene konstrukcije. Takoj nato bo tovorna prikolica s ceste odstranjena in promet sproščen. Vsa ostala montažna dela (varjenje in pričvrstitev na sidra opornikov, armiranje in betoniranje) se bodo izvajala izven območja glavne ceste in ne bodo ovirala prometa na cesti.

Popolna zapora ceste bo vzpostavljena v času 5.12.2022 od 23.00 do 6.12.2022 do 5.00. V primeru slabega vremena se montaža jeklene konstrukcije in posledično popolna zapora glavne ceste prestavi.

OBVOZ V ČASU POPOLNE ZAPORE

Dravograd–MP Vič–Pliberk (Avstrija)–MMP Holmec–Poljana–Ravne na Koroškem in obratno.

Obvoz Dravograd-Otiški vrh

Obvoz Dravograd-Otiški vrh | Avtor: Direkcija za infrastrukturo

Vsem uporabnikom se zahvaljujemo za razumevanje in strpnost.