Skoči do osrednje vsebine

Minister Šarec položil venec ob spomeniku Rudolfa Maistra

Ob današnjem državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra, ki ga v Sloveniji obeležujemo od leta 2005, smo pred spomenikom generalu na Vojkovi ulici v Ljubljani pripravili krajšo slovesnost s polaganjem vencev.

Vence so položili minister Marjan Šarec, podžupan Mestne občine Ljubljana Aleš Čerin in predsednica Zveze društev general Maister mag. Lučka Lazarev Šerbec.

Slovesnost, ki jo pred spomenikom pred stavbo Ministrstva za obrambo pripravljamo že tradicionalno, je le ena od oblik, kako v obrambnem resorju obeležujemo spomin na generala Maistra. Po generalu Rudolfu Maistru je poimenovana tudi Vojašnica generala Maistra v Mariboru, kjer ima svoj sedež tudi 72. brigada Slovenske vojske, ki prav v spomin na Maistra danes praznuje svoj dan.

Gardist Slovenske vojske nosi venec. Za njim so minister, načelnik generalštaba in direktor uprave za zaščito in reševanje ter drugi gostje

Ob današnjem državnem prazniku, dnevu Rudolfa Maistra, ki ga v Sloveniji obeležujemo od leta 2005, smo pred spomenikom generalu na Vojkovi ulici v Ljubljani pripravili krajšo slovesnost s polaganjem vencev | Avtor: Bruno Toič

1 / 4