Skoči do osrednje vsebine

Elektronsko vročanje odločb, sklepov in ostalih izhodnih dokumentov v navadne e-poštne predale

Na podlagi sprejetega Zakona o debirokratizaciji in posledično spremenjenega Zakona o splošnem upravnem postopku bo Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja (Agencija) pričela z elektronskim vročanjem izhodnih dokumentov tudi v navadne e-poštne predale povsod tam, kjer za to obstojijo predpisani pogoji.

Agencija je podatke za vročanje v e-poštne predale (elektronski naslov in mobilno številko) pridobila iz oddane Zbirne vloge za leto 2022.

V izogib nevšečnostim ob spremembah predpisanega načina vročanja, ki bi lahko nastale zaradi neaktualnih oz. napačnih podatkov, bo v prihodnjih dneh Agencija pričela z elektronskim pošiljanjem sporočil. V primeru, da Agencija razpolaga z elektronskim naslovom (v nadaljevanju: e-naslov), bo stranki posredovano elektronsko sporočilo s spletno povezavo preko katere bo ta lahko potrdila, spremenila ali zavrnila elektronski naslov in/ali mobilno telefonsko številko.

Rok za obveščanje o morebitnih spremembah neaktualnih oz. napačnih podatkov v spletnem servisu se bo iztekel v 5 dneh od prejema elektronskega sporočila.

Obveščamo Vas, da bo Agencija pričela z elektronskim vročanjem zgoraj navedenih dokumentov, ko bo dokončno vzpostavljen centralni sistem za e-vročanje SI-CeV.

Vsi tisti, ki bi v bodoče želeli prejemati odločbe in sklepe ter ostale izhodne dokumente v elektronski obliki in Agenciji še niste posredovali elektronskega naslova, lahko podatke sporočite preko e-pošte: evrocanje.aktrp@gov.si in sicer z navedbo sledečih podatkov:

KMG-MID:   

Ime in priimek nosilca kmetije:

Naslov:

Davčna št.:

E-naslov:

Mobilna številka: