Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 21. novembra 2022.

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Ljubljana

Ob 21.24 so v naselju Kamnik pod Krimom, občina Brezovica, gasilci PGD Kamnik pod Krimom nenadno oboleli osebi nudili prvo pomoč z oživljanjem do prihoda reševalcev NMP Ljubljana. Kljub hitri intervenciji reševalnih služb je oseba preminula na kraju dogodka.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 13.53 so v Splavarski ulici v Vuzenici gasilci PGD Vuzenica do prihoda dežurne zdravnice ZD Radlje ob Dravi in ekipe reševalcev ZRCK Ravne na Koroškem oživljali obolelo osebo. Osebo so s helikopterjem SV prepeljali v UKC Maribor.

Pogrešane osebe, živali in stvari

Izpostava Postojna

Ob 23.30 so na območju Pivke jame, občina Postojna, na zahtevo PP Postojna gasilci PGD Postojna nudili pomoč pri iskanju pogrešane osebe. S pomočjo termovizijske kamere so našli preminulo pogrešano osebo.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 7.53 se je v Metlečah, občina Šoštanj, osebno vozilo prevrnilo in obstalo na boku. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, iz vozila rešili osebo, vozilo postavili na kolesa, odklopili akumulator in posuli razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Velenje so poškodovano osebo oskrbeli na kraju dogodka.

Izpostava Kranj

Ob 14.55 je v Zadnji vasi, občina Radovljica, voznik štirikolesnika izgubil nadzor nad vozilom, zdrsnil po klancu in se poškodoval. Gasilci GARS Kranj in Jesenice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, oskrbeli poškodovanega voznika do prihoda reševalcev NMP in nudili pomoč pri prenosu do reševalnega vozila.

Izpostava Ljubljana

Ob 10.45 sta v križišču ulice Bežigrad in Parmove ulice v Ljubljani trčili osebni vozili, pri čemer je eno obstalo na strehi. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet, odklopili akumulatorja, posuli iztekle motorne tekočine, počistili cestišče, s tehničnim posegom postavili vozilo nazaj na kolesa in poškodovani vozili umaknili s cestišča. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Izpostava Novo mesto

Ob 5.19 je na cesti v bližini naselja Nova Lipa, občina Črnomelj, osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek napolnjen z vodo. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom vozilo potegnili iz vode na cestišče. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 16.51 so v Žlebiču, občina Ribnica, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Sušje in Ribnica so varovali dimnik, dokler saje niso dogorele in nato s termovizijsko kamero preventivno pregledali objekt.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 17.24 so na Otiškem vrhu v občini Dravograd gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentjanž so nadzorovali dimniški požar ter s termovizijsko kamero pregledali dimnik in prostore.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 10.46 je na Dravinjski cesti v Zrečah iz vozila iztekalo olje. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka ter posuli in očistili okoli 60 kvadratnih metrov cestišča.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 6.00 so v Selah na Krasu in v Vojščici, občina Miren - Kostanjevica pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske, Gorenjske in Ljubljanske regije izvedli detekcijo terena pred NUS. Po pregledu območja je bilo najdenih 37 kosov neeksplodiranih ubojnih sredstev, mase 88,25 kg, italijanske in avstrijske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne. Do uničenja so nevarne najdbe prepeljali v ustrezno skladišče.

Ob 10.48 sta v Vrtojbi, občina Šempeter – Vrtojba, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila najdeno topovsko granato, kalibra 80 mm, mase 7,5 kg in svetilno raketo kalibra 40 mm, mase 0,2 kg, avstrijske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 11.04 so v Bevkovi ulici v Žalcu gasilci PGD Žalec s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP dostop do preminule osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.26 je na Jarški cesti v Ljubljani v kotlovnici Materinskega doma zaradi počene cevi na ogrevalnem sistemu voda zalila jašek dvigala in delno poplavila kletne prostore. Gasilci GB Ljubljana so zaprli ventil ter preprečili nadaljnje iztekanje vode, posesali razlito vodo in izčrpali okoli 2,5 kubičnih metrov vode iz jaška dvigala. Zaposlenim so naročili, da do pregleda stanja s strani usposobljene osebe ne uporabljajo dvigala in električnih naprav, ki so bile v stiku z vodo.

Ob 16.33 so v ulici Zavrti v Sodražici gasilci PGD Sodražica s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem so našli preminulo osebo. Na kraju so bile pristojne službe.

Izpostava Murska Sobota

Ob 13.32 je v Cankarjevi ulici v Radencih gasilec PGD Gornja Radgona ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprl vhod stanovanjske hiše.

Izpostava Novo mesto

Ob 16.30 se je na javni poti Zagozdac–Podgora, občina Črnomelj, drevo nagnilo na telefonski kabel in oviralo promet. Gasilci PGD Stari Trg so drevo razžagali in odstranili.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 11.11 so v Mislinjski Dobravi, občina Slovenj Gradec, gasilci PGD Golavabuka zavarovali kraj pristanka helikopterja SV, ki je prepeljal obolelo osebo iz SB Slovenj Gradec v UKC Maribor.

Ob 14.38 so v Radljah ob Dravi gasilci PGD Radlje ob Dravi zavarovali mesto pristanka helikopterja SV in nudili pomoč reševalcem ZRCK pri prenosu obolele osebe od reševalnega vozila do helikopterja.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Meteorološko stanje in napoved

Meteorološko stanje in napoved je dostopno na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na Linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/warning/

Hidrološko stanje in napoved

Hidrološko stanje in napoved sta dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://www.arso.gov.si/vode/napovedi/