Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 19. novembra 2022.

Delovne in rudniške nesreče

Izpostava Kranj

Ob 9.44 se je na Letališču Jožeta Pučnika na Zgornjem Brniku, občina Cerklje na Gorenjskem, poškodoval delavec, ki je opravljal dela na strehi skladišča. Gasilci Ljubljana Aerodrom – IGE so poškodovanemu nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Kranj. 

Izpostava Ljubljana

Ob 12.54 je pri naselju Klopce, občina Dol pri Ljubljani, pri delu v gozdu drevo ukleščilo nogo delavca. Pred prihodom gasilcev GB Ljubljana in PGD Klopce na kraj so očividci že odstranili drevo in sprostili nogo delavca. Gasilci so poškodovanega oskrbeli in prenesli do reševalnega vozila NMP Ljubljana, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

 

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Kranj

Ob 14.00 je na polju, na Rečici, občina Gorje, planinca nenadoma obšla slabost. Na kraju so mu prvo pomoč nudili gorski reševalci GRS Radovljica in ga prenesli do ceste, kjer so ga prevzeli reševalci NMP Bled in odpeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 19.51 sta na Opekarniški cesti v Celju trčili osebni vozili, pri čemer je eno vozilo zapeljalo s cestišča in trčilo v drog javne razsvetljave. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine. Na kraju sta bila prisotna dežurna delavca Elektrosignala, ki sta izklopila elektriko javne razsvetljave ter zavarovala vodnike. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Kranj

Ob 20.01 sta na Cesti Staneta Žagarja v Kranju trčili osebni vozili. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, vozili s pomočjo avtodvigala odstranili s cestišča in odklopili akumulatorja.

Izpostava Murska Sobota

Ob 23.44 je na cesti Bučkovci–Kuršinci, občina Ljutomer, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnilo na streho. Poškodovale so se tri osebe. Gasilci PGD Ljutomer so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, vozilo postavili na kolesa ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Ljutomer, ki so tri poškodovane osebe odpeljali v SB Rakičan.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.30 je v naselju Pristavica pri Velikem Gabru, občina Trebnje, osebno vozilo zapeljalo s ceste v škarpo. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Reševalci NMP Trebnje so eno poškodovano osebo oskrbeli na kraju in prepeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

 

Nesreče v železniškem prometu

Izpostava Kranj

Ob 0.26 je v bližini Gorenjesavske ceste v Kranju na železniški progi vlak povozil osebo. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč policiji in pogrebni službi z osvetljevanjem kraja.

 

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 16.52 je na Jenkovi cesti v Velenju zagorelo v kuhinji stanovanja. Manjši požar je pogasil občan sam. Gasilci PGD Velenje so ohladili lokacijo požara, prezračili stanovanje in ga pregledali s termovizijsko kamero. Ena oseba se je nadihala dima, zato so jo reševalci NMP Velenje odpeljali na pregled v ZD Velenje.

Izpostava Kranj

Ob 5.50 so v Češnjici, občina Železniki, goreli sekanci v industrijskem objektu. Gasilci PGD Železniki, Selca, Rudno, Zali log in Dražgoše so požar omejili in pogasili. Po končanem gašenju so kup sekancev prekopali in prestavili.

Izpostava Ljubljana

Ob 16.41 je v naselju Glinek v občini Škofljica pri izvajanju gradbenih del zagorela streha objekta. Gasilci PGD Škofljica, Lavrica, Orle, Pijava Gorica, Vrh nad Želimljami in Želimlje so požar pogasili in odkrili približno en kvadratni meter strehe.

Izpostava Murska Sobota

Ob 18.12 so v naselju Odranci gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Odranci so nadzorovali požar in očistili dimnik.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Ljubljana

Ob 8.42 je ob Rovtarski cesti pri Logatcu tlelo žaganje na prostem. Gasilci PGD Dolnji Logatec so žaganje pogasili in razkopali.

Izpostava Murska Sobota

Ob 17.02 so v Kolodvorski ulici v Lendavi gorele smeti v industrijsko trgovskem kompleksu. Gasilci PGD Lendava so požar pogasili.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Kranj

Ob 17.07 so v naselju Podkoren, občina Kranjska Gora, gasilci GARS Jesenice s pomočjo vrvne tehnike in zajemalnih korit ter koritastih nosil obolelega stanovalca iz prvega nadstropja spustili do pritličja, kjer so ga predali reševalcem NMP Jesenice.

Izpostava Ljubljana

Ob 5.14 se je na Rožičevi ulici v Ljubljani v stanovanju nahajala obolela oseba. Gasilci GB Ljubljana so v stanovanje vstopili preko lestve skozi odprto okno, odklenili vhodna vrata in tako omogočili vstop reševalcem NMP. Do prihoda reševalcev so oboleli osebi nudili prvo pomoč.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/