Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 16. novembra 2022

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 17.15 sta v križišču Čopove in Ljubljanske ulice v Celju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorje ter posuli razlite motorne tekočine.  Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Kranj

Ob 7.01 je v naselju Leše v občini Tržič vozilo zapeljalo s ceste. Gasilci GARS Kranj in PGD Bistrica pri Tržiču so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili pomoč pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe. Reševalci NMP Tržič so oskrbeli eno lažje poškodovano osebo.

Izpostava Ljubljana

Ob 17.02 so na cesti Logatec–Rovte trčili osebni vozili in traktor. Gasilci PGD Dolnji Logatec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine ter nudili pomoč avto vleki. Poškodovano osebo so reševalci NMP Logatec oskrbeli in odpeljali v UKC.

 

Nesreče v železniškem prometu

Izpostava Ljubljana

Ob 23.14 je v železniškem predoru pri postaji Kamnik–Graben vlak povozil osebo. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP ZD Kamnik in policiji, razsvetljevali predor ter pomagali pri transportu preminule osebe iz le-tega.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 7.47 je v mizarski delavnici v ulici Naklo v Logatcu zagorela žagovina v dveh silosih. Gasilci PGD Dolnji Logatec, Gorenji Logatec in Rovte so požar pogasili, iznesli žagovino ter jo zalili z vodo.

Ob 17.56 je v mizarski delavnici v Grosuplju med rezkanjem zagorela deska. Manjši plamen in dim je odsesovalna naprava posesala v filtre. Gasilci PGD Grosuplje so pregledali in prezračili napravo ter silos za zbiranje žagovine. Nevarnosti niso zaznali, zato gašenje ni bilo potrebno.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 18.28 so v poslovnem objektu na Pohorski cesti v Slovenj Gradcu zaposleni zaznali vonj po zažgani plastiki. Gasilci PGD Slovenj Gradec so pregledali prostor s termovizijsko kamero in detektorjem za pline ter ugotovili okvaro na plinski svetilki. Škode ni bilo.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Ljubljana

Ob 19. uri so na Agrokombinatski cesti v Ljubljani delavci našli NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Gorenjske in Ljubljanske regije sta na kraju ugotovila, da gre za nemško ročno bombo, kalibra 62 mm, ostanek iz obdobja 2. svetovne vojne. Najdbo sta uničila na varni lokaciji.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 16.47 so v Bevkovi ulici v Žalcu gasilci PGD Žalec s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila poškodovana oseba. Reševalci NMP so jo oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Izpostava Murska Sobota

Ob 0.24 so na Prešernovi ulici v Ljutomeru gasilci PGD Ljutomer s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala poškodovana oseba.

Izpostava Novo mesto

Ob 16.42 so v Cankarjevi ulici v Črnomlju gasilci PGD Črnomelj s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja ter omogočili dostop reševalcem NMP Črnomelj do obolele osebe. Na kraju so bili prisotni policisti.

 

 

 

 

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/