Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 14. 11. 2022.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 13.39 sta v naselju Blanca, občina Sevnica, trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izvlekli voznika iz osebnega vozila, nudili pomoč reševalcem NMP in posuli iztekle motorne tekočina. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Izpostava Ljubljana

Ob 6.58 so na avtocesti Blagovica – Lukovica v bližini naselju Spodnje Loke, občina Lukovica, trčila tri vozila. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulator. Delavci DARS-a so očistili razlite motorne tekočine. V nesreči je bila ena oseba lažje poškodovana.

Ob 13.02 sta na Savski cesti v križišču z Aškerčevo ulico v Domžalah trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci CZR so zavarovali in pregledali kraj dogodka. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Izpostava Maribor

Ob 14.28 je v Staršah osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo na streho. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali vozilo, odklopili akumulator, preprečili nadaljnje iztekanje motornih tekočin in nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP.

Izpostava Murska Sobota

Ob 20.31 je v naselju Petanjci, občina Tišina, voznik s sopotnico na skuterju trčil v srno, pri čemer se je sopotnica težje poškodovala. Gasilci PGD Murska Sobota so pomagali reševalcem NMP ter osvetljevali kraj nesreče.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.30 je v bližini naselja Vrtojba, občina Šempeter-Vrtojba, osebno vozilo zapeljalo z vozišča in trčilo v brežino. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica pri reanimaciji voznika, nevtralizirali razlite motorne tekočine in odklopili akumulator.

Izpostava Novo mesto

Ob 14.07 je na cesti Soteska – Dvor pri naselju Drenje, občina Dolenjske Toplice, osebno vozilo zapeljalo z vozišča na brežino, se prevrnilo na streho in obstalo na vozišču. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi in prenosu dveh poškodovanih oseb do reševalnega vozila, postavili vozilo nazaj na kolesa, nevtralizirali iztekle motorne tekočine in očistili vozišče.

Ob 15.11 sta na Roški cesti v Semiču trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj dogodka in odklopili akumulatorja na vozilih. Dežurni delavec cestnega podjetja je očistil vozišče. V nesreči so bile poškodovane tri osebe.

Izpostava Ptuj

Ob 18.03 se je v Zagorcih, občina Juršinci, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka ter nudili pomoč interventnim službam. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 9.21 so se v naselju Videm, občina Dobrepolje, vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Videm so počakali do izgoretja saj, tuljavo pregledali s termovizijsko kamero in lastniku odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Ob 12.06 je na Tržaški cesti na Vrhniki zagorelo v zapuščenem objektu. Gasilci PGD Vrhnika, Verd in Stara Vrhnika so požar pogasili in nato požarišče pregledali s termovizijsko kamero.

Ob 16.21 so v naselju Dragovšek, občina Šmartno pri Litiji, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Štangarske Poljane in Šmartno pri Litiji so počakali do izgoretja ter tuljavo ohladili in pregledali s termovizijsko kamero. Lastniku so odsvetovali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarja.

Izpostava Maribor

Ob 21.20 je na Jareninski cesti v Šentilju v Slovenskih goricah v občini Šentilj gorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci PGD Šentilj in PGD Ceršak. Nastala je materialna škoda v kurilnici, na kurilni napravi in zalogovniku. 

Izpostava Nova Gorica

Ob 22.27 je v podjetju na Tovarniški cesti v Ajdovščini zagorel motor stroja za mletje plastike. Gasilci GRC Ajdovščina so požar pogasili, odklopili dovod elektrike, prezračili prostor in opravili pregled s termovizijsko kamero.

Izpostava Postojna

Ob 11.11 je na Stranski poti v Sežani zagorelo v garaži stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci ZGRS Sežana in PGD Sežana. Delavec elektro podjetja je odklopil elektriko.

Izpostava Ptuj

Ob 17.43 je na ulici Njiverce-vas v naselju Njiverce, občina Kidričevo, zagorel transformator. Gasilci PGD Talum Kidričevo so zavarovali kraj dogodka, omogočili dežurni službi Elektro Maribor dostop do transformatorja in le-tega pregledali s termovizijsko kamero.

 

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih

Izpostava Celje

Ob 15.18 je na Prešernovi ulici v Celju zagorel zabojnik za papir, ki so ga pogasili gasilci PGE Celje.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Ljubljana

Ob 15.59 so na cesti med Litijo in Zagorjem pri odcepu za Polšnik v občini Litija gasilci PGD Litija očistili razlite motorne tekočine, nastale po prometni nesreči.

 

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 9.07 sta v bližini zaselka Baske, občina Nova Gorica, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS odstranila in do uničenja na varno shranila najdena neeksplodirana ubojna sredstva v skupni teži 19,4 kilogramov, italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

Ob 13.37 sta nad Renčami, občina Renče–Vogrsko, na območju požarišča pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila in do uničenja na varno shranila tri topovske granate, ročno bombo in štiri topovske vžigalnike v skupni teži 22,9 kilogramov, italijanskega in avstrijskega izvora iz obdobja 1. in 2. svetovne vojne.

Izpostava Postojna

Ob 8.39 sta ob poti v Ferrarijevem vrtu v naselju Štanjel, občina Komen, pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Notranjske in Severnoprimorske regije odstranila in do uničenja na varno shranila najdeno minometno mino kalibra 45 milimetrov, mase 0,48 kilogramov, italijanske izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Brežice

Ob 20.06 so v Gubčevi ulici v Krškem gasilci PGE Krško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili dostop reševalcem NMP Krško do neodzivne osebe. 

Izpostava Kranj

Ob 11.36 je v Drolčevem naselju v Kranju zaradi počene cevi voda zalila klet. Gasilci GARS Kranj so zaustavili puščanje in iz kleti posesali vodo.

Ob 20.01 je v Ulici Ivana Cankarja na Jesenicah v stanovanju zaradi počene cevi radiatorja iztekala voda. Gasilci GARS Jesenice so zaprli ventil in ugasnili ogenj v peči.

Izpostava Ljubljana

Ob 9.44 so na Zaloški cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana iz struge reke Ljubljanice odstranili naplavljena drevesa in vejevje.

Ob 11.45 so na Šišenski cesti v Ljubljani gasilci GB Ljubljana ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem so našli preminulo osebo.

Izpostava Maribor

Ob 13.28 so na Ulici slovenske osamosvojitve v Mariboru gasilci JZ GB Maribor s tehničnim posegom odprli vrata in omogočili dostop reševalcem NMP do onemogle osebe.

Izpostava Murska Sobota

Ob 12.59 so na ulici Trate v Gornji Radgoni gasilci PGD Gornja Radgona ob prisotnosti policistov s tehničnim posegom odpri vrata v večstanovanjskem objektu, kjer se je nahajala obolela oseba.

Izpostava Novo mesto

Ob 11.49 so na Prešernovi ulici v Črnomlju gasilci PGD Črnomelj s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili vstop policistom.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/