Skoči do osrednje vsebine

Strelske organizacije lahko predlagajo kandidate za člane v komisiji za preizkus znanja o ravnanju z orožjem

Pozivamo registrirane strelske organizacije k predlaganju kandidatov za člane v komisiji za preizkus znanja o ravnanju z orožjem.

Pravilnik o usposabljanju in preizkusu znanja o ravnanju z orožjem (Uradni list RS, št. 102/15 in 45/22) je bil spremenjen in dopolnjen s Pravilnikom o spremembah in dopolnitvi Pravilnika o usposabljanju in preizkusu znanja o ravnanju z orožjem (Uradni list RS, št. 125/22), ki je začel veljati 15. oktobra 2022.

Določba 10. člena Pravilnika o usposabljanju in preizkusu znanja o ravnanju z orožjem določa, da predsednika, enega ali več njegovih namestnikov in člane komisije za preizkus znanja o ravnanju z orožjem imenuje minister za notranje zadeve izmed javnih uslužbencev Ministrstva za notranje zadeve, predstavnikov izvajalcev usposabljanja in strokovnjakov, ki jih za člane komisij predlagajo strelske športne organizacije, ki so članice Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez ali mednarodno in uradno priznane strelske športne zveze ali strelske organizacije, ki imajo status nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa (v nadaljnjem besedilu: registrirane strelske organizacije).

V prehodnih določbah spremenjenega pravilnika je med drugim določeno, da se kandidate za člane komisije iz registriranih strelskih organizacij pozove z javnim pozivom, ki se objavi na spletni strani Ministrstva za notranje zadeve.

Posamezna registrirana strelska organizacija lahko predlaga enega kandidata za člana komisije za preizkus znanja o ravnanju z orožjem (komisija).

Ministrica za notranje zadeve bo izmed vseh predlaganih kandidatov imenovala primerno število članov komisije.

Pogoji 

Za sodelovanje v komisiji za preizkus znanja o ravnanju z orožjem mora kandidatka oziroma kandidat (kandidat) za člana komisije na predlog registrirane strelske organizacije izpolnjevati naslednje pogoje:

  • dokončana najmanj peta raven izobrazbe (srednja strokovna in splošna izobrazba),
  • aktivno znanje slovenskega jezika,
  • strokovnjak na področju orožja (aktivni strokovni delavec v športnem strelstvu oziroma strelski inštruktor ali aktivni športni strelski sodnik) in
  • ustrezna znanja o delovanju in rokovanju z različnimi vrstami orožja.

Predlog za kandidata

Predlog za kandidata za člana komisije lahko poda registrirana strelska organizacija iz prvega odstavka 10. člena Pravilnika o usposabljanju in preizkusu znanja o ravnanju z orožjem.  

Pri izbiri kandidatov v komisijo bodo imeli prednost tisti, ki imajo več izkušenj in kompetenc v zvezi s strelstvom, zato naj bo k predlogu priložen tudi kratek življenjepis kandidata s poudarkom na izkušnjah in kompetencah v zvezi s strelstvom in orožjem.

Priloge k predlogu za imenovanje

Predlagatelji kandidatov morajo predlogu za imenovanje kandidatov v komisijo priložiti:

  • verodostojna dokazila predlagatelja o izpolnjevanju predpisanih pogojev (odločba o priznanju statusa nevladne organizacije v javnem interesu na področju športa, statut organizacije in drugo),
  • verodostojna dokazila kandidata o izpolnjevanju predpisanih pogojev (dokazilo o izobrazbi, dokazila, da je strokovnjak na področju orožja in drugo),
  • soglasje kandidata h kandidiranju in
  • kratek življenjepis kandidata s poudarkom na izkušnjah in kompetencah v zvezi s strelstvom in orožjem.

Predlogi za kandidate s vsemi prilogami morajo biti poslani do 2. decembra 2022 na naslov Ministrstvo za notranje zadeve, Direktorat za upravne notranje zadeve, Štefanova ulica 2, 1501 Ljubljana ali na elektronski naslov gp.mnz@gov.si s pripisom »Prijava na javni poziv 216-279/2022«.

Za dodatne informacije o javnem pozivu lahko pokličete Primoža Bučana na telefonsko številko 01 42 84 555.

Vloge, iz katerih ne bo razvidno izpolnjevanje pogojev ali ki jim ne bodo priložene vse zahtevane priloge, se bodo štele za nepopolne in ne bodo obravnavane. Obravnavani bodo le popolni predlogi, ki bodo pravočasno prispeli na Ministrstvo za notranje zadeve.