Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 14. novembra 2022.

Nesreče v gorah

Izpostava Kranj

Ob 17.45 sta na Mali Osojnici, občina Bled, obtičala poškodovana planinca. Gorski reševalci GRS Radovljica so ju na kraju oskrbeli in pospremili v dolino.

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 12.05 so v Črni na Koroškem gorski reševalci GRS Koroške pomagali onemogli osebi pri sestopu s plezalne poti.

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Maribor

Ob 22.07 so v naselju Brezje pri Oplotnici gasilci PGD Oplotnica nudili pomoč reševalcem pri oskrbi in prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 18.58 je v naselju Vrhek, občina Sevnica, osebno vozilo zdrsnilo po strmem pobočju in se ustavilo med drevesi. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom izvlekli vozilo iz globeli na cestišče, nudili pomoč policiji in avto vleki ter sanirali iztekle motorne tekočine. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Izpostava Kranj

Ob 20.45 je na cesti Bled–Bohinj v bližini naselja Nomenj, občina Bohinj, osebno vozilo trčilo v skalo ob cesti in zdrselo po vozišču. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč pri nalaganju vozila na vozilo vlečne službe.

Izpostava Ljubljana

Ob 20.02 je v naselju Kamnik pod Krimom, občina Brezovica, vozilo zapeljalo s cestišča in pristalo na strehi. Gasilci PGD Podpeč in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom omogočili dostop reševalcem NMP do poškodovane osebe ter pomagali pri oskrbi in iznosu osebe iz vozila.

Izpostava Novo mesto

Ob 15.52 je na avtocesti v smeri Ljubljane pri počivališču Starine, občina Novo mesto, osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo in zapeljalo po brežini. Gasilci GRC Novo mesto so poškodovano vozilo dvignili z brežine in pomagali avto vleki pri nalaganju. Poškodovanih ni bilo.

Požari v objektih

Izpostava Brežice

Ob 2.54 je v naselju Šentjanž, občina Sevnica, zagorela elektro omarica na stanovanjskem objektu. Požar so pogasili gasilci PGD Šentjanž.

Izpostava Kranj

Ob 14.00 se je na Murovi na Jesenicah kadilo iz stanovanjskega objekta. Gasilci GARS Jesenice in PGD Jesenice so v prostoru našli preminulo osebo, pogasili požar v dnevnem prostoru, opravili pregled s termovizijsko kamero in objekt prezračili.

Izpostava Maribor

Ob 19.31 je v Mladinski ulici v Mariboru zagorelo v notranjosti zapuščene garaže. Gasilci JZ GB Maribor so pogasili manjši začetni požar, prezračili prostor in s termovizijsko kamero pregledali okolico. Reševalci NMP Maribor so preventivno pregledali eno osebo, ki je imela težave zaradi izpostavljenosti dimu. 

Izpostava Nova Gorica

Ob 8.19 so v kraju Podkraj v občini Ajdovščina zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Col in GRC Ajdovščina so ogenj pogasili, dimnik očistili in opravili pregled s termovizijsko kamero.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Kranj

Ob 13.11 je v naselju Podnart, občina Radovljica, zagorelo osebno vozilo. Gasilci PGD Podnart in Ljubno so požar pogasili in odklopili akumulator. Vozilo je uničeno.

Izpostava Nova Gorica

Ob 12.41 je na hitri cesti H4 med Vipavskim Križem in Ajdovščino, občina Ajdovščina, zagorelo osebno vozilo. Gasilci GRC Ajdovščina in PGD Ajdovščina so požar pogasili. Poškodovanih ni bilo.

Izpostava Postojna

Ob 17.12 je v naselju Rodik, občina Hrpelje-Kozina, zagorelo osebno vozilo. Očividci so še pred prihodom gasilcev sami pričeli z gašenjem, gasilci PGD Materija in ZGRS Sežana pa so požar dokončno pogasili ter vozilo pregledali s termovizijsko kamero.

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Celje

Ob 2.41 so na Kidričevi ulici v Rogaški Slatini kurili električne kable. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar in pregledali okolico.

Ob 8.04 so v Spodnji Rečici, občina Rečica ob Savinji, zagoreli sekanci na prostem, ki so jih pogasili gasilci PGD Rečica ob Savinji.

Ob 14.50 je v Bukovžlaku, občina Celje, na prostem zagorel kup odpadnega materiala, ki so ga pogasili gasilci PGE Celje.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.07 je ob cesti med Borovnico in Pokojiščem, občina Borovnica, gorelo listje na površini enega kvadratnega metra, ki so ga pogasili gasilci PGD Borovnica.

Izpostava Postojna

Ob 10.44 je nad naseljem Famlje, občina Divača, ob železniški progi na dveh lokacijah gorela trava in grmičevje. Delavci železnice so pred prihodom gasilcev pričeli gasiti požar, ki so ga dokončno pogasili ter opravili ogled požarišča gasilci PGD Divača, Senožeče in ZGRS Sežana.

Izpostava Ptuj

Ob 14.06 je v naselju Veliki Okič, občina Cirkulane, zagorela podrast. Gasilci PGD Leskovec so pogasili požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Kranj

Ob 11.44 je na Cankarjevi cesti na Bledu iz poškodovanega rezervoarja osebnega vozila iztekalo gorivo. Gasilci PGD Bled so preprečili nadaljnje iztekanje ter posuli in očistili razlite motorne tekočine.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 16.11 je na območju Renč, občina Renče-Vogrsko, občan v gozdu naletel na NUS. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta na varno odstranila tri topovske granate kalibra 75 mm, skupne mase 20,78 kg, italijanskega izvora iz obdobja 1. svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 9.03 so v Dobriši vasi, občina Žalec, gasilci PGD Dobriša vas Petrovče s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela oseba. Reševalci NMP Celje so jo oskrbeli in prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 11.16 so v Logarski dolini, občina Solčava, gasilci PGD Solčava zavarovali kraj pristanka helikopterja SV z dežurno ekipo HNMP.

Ob 14.42 so v objektu na Kardeljevem trgu v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom iz kabine okvarjenega dvigala rešili dve osebi.

Izpostava Koper

Ob 20.10 se je na cesto Brežec pri Podgorju– Podgorje v občini Koper podrlo drevo. Gasilci JZ GB Koper so drevo razžagali in odstranili s cestišča.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.14 je v Selanovi ulici v Ljubljani zaradi počene vodovodne cevi voda poplavila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilci GB Ljubljana so vodo izčrpali.

Ob 11.14 se je v ulici Pod brezami v Ljubljani dvoletni otrok zaklenil v stanovanje. Gasilci GB Ljubljana so skozi okno vstopili v stanovanje in odprli vhodna vrata.

Izpostava Maribor

Ob 7.00 se je na Tomšičevi ulici v Slovenski Bistrici v zaklenjenem stanovanju nahajala onemogla oseba. Gasilci PGD Zgornja Bistrica so s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in reševalcem NMP omogočili dostop do onemogle osebe.

Ob 23.53 je na Ulici Staneta Severja v Mariboru zaradi poškodovanega radiatorja v večstanovanjskem objektu iztekala voda. Gasilci GB Maribor so zaprli ventil in tako preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Izpostava Postojna

Ob 15.26 so v Ilirski Bistrici gasilci PGD Ilirska Bistrica zavarovali kraj pristanka helikopterja in pomagali pri prenosu poškodovane osebe iz reševalnega vozila do helikopterja.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/