Skoči do osrednje vsebine

Jesenske aktivnosti v ženskem zaporu

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Ig smo v mesecu oktobru gostili delavnico Zavoda Vozim ter organizirali igre na prostem s peko kostanja.

Na delavnici Zavoda Vozim: Alkohol = sprememba življenja je ambasador Luka Plavčak zaprtim ženskam predstavil svojo izkušnjo z alkoholom, ki mu je spremenila življenje. Osrednja tema pogovora je bila zdrav način življenja, delavnico pa je popestrila živahna diskusija vseh udeležencev. Luka je predstavil škodljivo rabo alkohola, dotaknil se je tudi prometne varnosti. S svojo osebno noto je udeleženke spodbudil, da same razmislijo o načinu uživanja alkohola in vpliva na njihova življenja. Vseh prisotnih se je dotaknila Lukova pozitivnost in motiviranost ter sporočilo, da ne glede na napačne odločitve v življenju, ne smemo obupati nad seboj. Delavnica se je zaključila ob refleksiji, tehtanju teže pri različnih hitrostih na naletnih tehtnicah, posebne pozornosti pa je bil deležen tudi Lukov zvesti spremljevalec, kuža Bono.

Konec meseca smo organizirali tudi igre na prostem in kostanjev piknik. Tokrat so kostanj v gozdu v okolici Ljubljane nabirale obsojenke v spremstvu strokovnih delavcev. Za pripravo in peko so poskrbele same, dogajanje pa popestrile z raznimi družabnimi igrami na prostem ter k sodelovanju povabile zaposlene.