Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Štucin na dvostranskem obisku v Budimpešti

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Državni sekretar Marko Štucin se je na dvostranskem obisku v Budimpešti srečal z madžarsko ministrico za pravosodje dr. Judit Varga, državnim sekretarjem za zadeve EU v kabinetu predsednika vlade in na ministrstvu za pravosodje dr. Jánosem Bóko ter namestnikom ministra za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Leventejem Magyarom.
Državni sekretar Marko Štucin z namestnikom ministra za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Leventejem Magyarom

Državni sekretar Marko Štucin z namestnikom ministra za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Leventejem Magyarom | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve

1 / 2

Državni sekretar Štucin je z ministrico Varga, ki je odgovorna tudi za koordinacijo zadev Evropske unije, in državnim sekretarjem Bókom govoril o aktualnih vprašanjih EU, kot so spoštovanje vladavine prava v EU, migracije in priprave na predsedovanje Madžarske Svetu EU. Sogovorniki so poudarili pomen regionalnega sodelovanja in kredibilnega širitvenega procesa EU na Zahodni Balkan, ki je ključen za zagotavljanje razvoja in stabilnosti v regiji.

Državni sekretar Štucin in namestnik ministra za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Magyar sta se strinjala glede pomena podpore narodnim skupnostim. Poudarila sta tudi krepitev sodelovanja na področju gospodarstva in naložbenih priložnosti. Posebno pozornost sta namenila aktualnim mednarodnim temam, kot so razmere na Zahodnem Balkanu, širitev EU in naslavljanje energetske krize v novih geopolitičnih okoliščinah.