Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 4. novembra 2022

Izpad številke 112 po Sloveniji

Zaradi izpada številke za klic v sili na Telekomu Slovenije je po celotni Sloveniji v jutranjih urah, okoli pol dveh, prišlo do motenega delovanja centrov za obveščanje. Okvaro je Telekom Slovenije odpravil postopno med pol tretjo in pol peto uro zjutraj. Od takrat centri za obveščanje delujejo nemoteno.

 

Visoko plimovanje morja

Izpostava Koper

Med 7.38 in 10.00 je v Piranu zaradi visokega plimovanja in močnega juga morje zalilo Rdeči pomol, del Kidričevega in Prešernovega nabrežja. Morje je ob 8.16 na Velikem trgu v Izoli zalilo rob pomola.

 

Nesreče pri športnih, rekreativnih in drugih aktivnostih

Izpostava Kranj

Ob 10.28 se je v okolici naselja Spodnja Sorica v občini Železniki pri lovskih aktivnostih poškodoval lovec. Gasilci PGD Sorica, gorski reševalci GRS in NMP Škofja Loka so ga po daljšem iskanju našli in oskrbeli. Poletel je tudi helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik in ga prepeljal v UKC Ljubljana.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 22.00 sta na Celjski cesti v Rogaški Slatini trčili osebni vozili. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina so zavarovali kraj dogodka, iz vozila iznesli poškodovano osebo ter nudili pomoč reševalcem NMP.

Izpostava Ljubljana

Ob 22.02 sta na Kolodvorski cesti v Mengšu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Kamnik in Mengeš so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev, z vpojnim sredstvom posuli razlite motorne tekočine, odklopili akumulator ter pomagali policiji pri usmerjanju prometa.

Izpostava Murska Sobota

Ob 20.10 je v Orehovcih, občina Gornja Radgona, vozilo zapeljalo s ceste in pristalo na boku v obcestnem jarku. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, vpojna sredstva posuli po izteklih motornih tekočinah, odklopili akumulator, vozilo postavili na cestišče in nudili pomoč pri nalaganju na vozilo vlečne službe. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Izpostava Nova Gorica

Ob 20.10 je v naselju Vrtojba, občina Šempeter-Vrtojba, voznica osebnega avtomobila spregledala oznake za zaporo hitre ceste H4, zapeljala na gradbišče in trčila v večji kup materiala. V nesreči se ni poškodovala. Gasilca JZ GRD GE Nova Gorica sta zavarovala kraj dogodka in preventivno odklopila akumulator na vozilu. O dogodku so bili obveščeni policisti in vzdrževalci ceste.

Izpostava Novo mesto

Ob 19.33 je v Zalogu, občina Straža, osebno vozilo zapeljalo z mostu v reko Temenico. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom postavili vozilo iz vode na cestišče in odklopili akumulator. Reševalci NMP Novo mesto so tri osebe pregledali na kraju, nadaljnje zdravniške oskrbe niso potrebovale.

Izpostava Ptuj

Ob 12.11 sta v Novi vasi pri Ptuju v naletu trčili osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenca.

 

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 13.26 se je na Škofjeloški cesti v Medvodah smodila pozabljena hrana na štedilniku. Posredovali so gasilci PGD Preska Medvode.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Trbovlje

Ob 2.19 je na Vodenski cesti v Trbovljah na parkirišču zagorelo kombinirano osebno vozilo. Požar, ki se je razširil na poslovni objekt v bližini, so pogasili gasilci PGD Trbovlje - mesto, Dobovec, Klek in Čeče.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Koper

Ob 1.11 je ob cesti Valeta – Lucija, občina Piran, zagorela trava. Požar na površini okoli treh kvadratnih metrov so pogasili gasilci JZ GB Koper.

Izpostava Murska Sobota

Ob 14.58 je na Ivanski gramoznici, občina Moravske Toplice, gorel ribiški pomol. Požar so pogasili gasilci PGD Moravske Toplice, Ivanci, Bogojina in Filovci.

 

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Nova Gorica

Ob 17.49 je v ulici Mednarodni prehod v Šempetru pri Gorici, občina Šempeter - Vrtojba, iz tovornega vozila iztekalo pogonsko gorivo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so posuli in počistili okoli 250 kvadratnih metrov onesnažene površine.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Kranj

Ob 8.00 so v naselju Nomenj v občini Bohinj gasilci PGD Nomenj s tehničnim posegom odstranili podrto drevo v bližini stanovanjske hiše.

Izpostava Ljubljana

Ob 8.37 so v Koseskega ulici v Ljubljani gasilci GB Ljubljana s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili vstop Policiji. V stanovanju se je na postelji nahajal pogrešan moški, ki pa ni kazal znakov življenja.

Izpostava Maribor

Ob 5.47 je na Goriški ulici v Mariboru v kletnih prostorih večstanovanjskega objekta iztekala voda. Gasilci JZ GB Maribor so s tehničnim posegom zaprli ventil in preprečili nadaljnjo iztekanje.

Ob 20.31 je v ulici Novo naselje v Bistrici ob Dravi, občina Ruše, iztekala voda iz radiatorja v stanovanju večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Bistrica ob Dravi so zaprli ventil ter preprečili nadaljnje iztekanje vode.

Izpostava Nova Gorica

Ob 8.36 se je na cesto Kanal–Seniški Breg, občina Kanal ob Soči, podrlo drevo. Razžagali in odstranili so ga gasilci PGD Kanal.

Izpostava Trbovlje

Ob 9.35 sta v naselju Za Savo, občina Hrastnik, gasilca PGD Hrastnik nudila pomoč reševalcem NMP Hrastnik pri prenosu obolele osebe v reševalno vozilo.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku: 

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/