Skoči do osrednje vsebine

Projektni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2023 s prenovljenimi merili

Ministrstvo za kulturo je objavilo Redni letni javni projektni razpis za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2023. Razpis prinaša prenovljena merila za ocenjevanje prijavljenih projektov za področje sofinanciranja programskih vsebin tiskanih medijev, radijskih in televizijskih programov ter spletnih medijev (področje A). Rok za prijavo je 5. december 2022.

Namen javnega razpisa je podpora medijem pri ustvarjanju in razširjanju programskih vsebin, ki so v skladu s 4. členom Zakona o medijih (ZMed) pomembne za uresničevanje javnega interesa na področju medijev.

Predmet javnega razpisa je sofinanciranje ustvarjanja programskih vsebin:

  • tiskanih medijev in njihovih spletnih mest,
  • radijskih programov in njihovih spletnih mest,
  • televizijskih programov in njihovih spletnih mest,
  • spletnih medijev.

Za področje A, ki opredeljuje sofinanciranje programskih vsebin tiskanih medijev, radijskih in televizijskih programov ter spletnih medijev, smo prilagodili merila za ocenjevanje prijavljenih projektov. Daleč največjo težo tako pridobiva merilo "kakovost, izvirnost, komunikativnost in aktualnost avtorske obravnave", sledi mu merilo "pomen za posamezno regijo oziroma lokalno skupnost". Ocenjevalci bodo posebno pozornost namenili tudi pozitivnemu vplivu projektov na slovensko medijsko krajino, preverjanju dejstev pred objavo in spodbujanju novih medijskih glasov, ki so ključni za večjo pluralnost.

Okvirna vrednost vseh razpoložljivih sredstev, namenjenih za razpis, je 2.900.000 evrov.

Obvestilo o javnem razpisu je bilo 4. novembra objavljeno v Uradnem listu.