Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 3. novembra 2022.

Delovne in rudniške nesreče

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 12.37 se je na Gozdarski cesti v Mislinji med podiranjem dreves poškodoval delavec. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so mu na mestu nesreče nudili prvo pomoč in ga odpeljali v SB Slovenj Gradec. Na kraju so bili tudi reševalci GRS Maribor enote Slovenj Gradec, vendar njihova pomoč ni bila potrebna.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Brežice

Ob 6.58 je v naselju Orehovo, občina Sevnica, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se pri tem prevrnilo na bok. Gasilci PGD Sevnica so zavarovali kraj dogodka, odklopili baterijo na vozilu, vozilo postavili nazaj na kolesa ter počistili iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Sevnica so poškodovano osebo pregledali v ZD Sevnica.

Izpostava Celje

Ob 16.01 sta na Šaleški cesti v Velenju trčili osebni vozili. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovan ni bil nihče.

Izpostava Kranj

Ob 12.45 se je v naselju Lipnica, občina Radovljica, vozilo prevrnilo na streho. Gasilci GARS Kranj so zavarovali kraj dogodka, z avtodvigalom postavili vozilo na kolesa, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Radovljica.

Ob 14.13 so na Cesti maršala Tita na Jesenicah trčila tri osebna vozila. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka in na enem vozilu odklopili akumulator. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ob 14.29 so v naselju Dovje, občina Kranjska Gora, trčila tri osebna vozila. Gasilci GARS Jesenice so zavarovali kraj dogodka. Eno osebo je obšla slabost, zato so jo oskrbeli reševalci NMP Jesenice.

Izpostava Ljubljana

Ob 19.57 je na Neveljski poti v Mekinjah, občina Kamnik, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj dogodka, ugasnili vozilo in preprečili nadaljnjo iztekanje motornih tekočin. V nesreči je bila poškodovana ena oseba.

Izpostava Nova Gorica

Ob 6.59 je v Šmarjah, občina Ajdovščina, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci PGD Šmarje so ga izvlekli na vozišče. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ob 14.01 se je na Gradiški cesti v Vipavi voznik z osebnim vozilom zaletel v zid ob cesti. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Gasilca GRC Ajdovščina sta zavarovala kraj dogodka in odklopila akumulator na poškodovanem vozilu.

Ob 21.10 je na odseku hitre ceste Šempeter–Vogrsko, občina Šempeter-Vrtojba, osebno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so poškodovanemu vozilu odklopili akumulator in očistili vozišče. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

 

Požari v objektih

Izpostava Koper

Ob 21.00 je na Šmarski cesti v Kopru v podjetju zagorelo v prezračevalnem sistemu. Gasilci JZ GB Koper so razstavili sistem prezračevanja in pogasili požar na motorju.

Izpostava Nova Gorica

Ob 21.06 je v naselju Gojače, občina Ajdovščina, zagorelo gospodarsko poslopje. Požar, ki je zajel okoli 500 kvadratnih metrov ostrešja, so gasili gasilci PGD Selo, Col, Ajdovščina, Šmarje in GRC Ajdovščina. Tekom današnjega dne bodo gasilci nadaljevali z gašenjem in prekopavanjem požarišč.

Izpostava Postojna

Ob 12.32 je v proizvodnji hali v Cerknici prišlo do požara v odsesovalnem sistemu. Gasilci PGD Cerknica, Dolenje Jezero in Dolenja vas so požar pogasili ter objekt pregledali s termovizijsko kamero.

 

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Ljubljana

Ob 6.39 so na Cesti Hirschaid v Ivančni Gorici gasilci PGD Ivančna Gorica pogasili ostanke osebnega vozila, ki je pogorelo ponoči.

 

Izpostava Murska Sobota

Ob 12.49 je na bencinskem servisu v Dolgi vasi, občina Lendava, prišlo do požara na tovornem vozilu. Gasilci PGD Lendava so požar pogasili.

 

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Celje

Ob 14.20 je v Brodarjevi ulici v Celju gorelo listje. Gasilci PGE Celje so požar pogasili.

Izpostava Kranj

Ob 16.40 so v naselju Sveti Duh, občina Škofja Loka, goreli odpadki v naravnem okolju. Gasilci PGD Virmaše-Sv. Duh in Škofja Loka so požar pogasili.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Maribor

Ob 5.55 so v Klemnovi ulici v Mariboru gasilci JZ GB Maribor s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila obolela občanka.

Ob 13.58 so se na Zagrebški cesti v Mariboru gasilci JZ GB Maribor s pomočjo lestve povzpeli v 1. nadstropje stanovanjskega objekta, odprli vhodna vrata in omogočili vstop reševalcem NMP Maribor do obolele osebe. Z reševalnim vozilom so obolelo osebo prepeljali v UKC Maribor.

Izpostava Postojna

Ob 8.57 so v naselju Ponikve v občini Cerknica, gasilci PGD Cerknica s tehničnim posegom ob prisotnosti policije odprli vrata stanovanja. Reševalcem so omogočili dostop do obolele osebe in nudili pomoč pri prenosu osebe do reševalnega vozila.

 

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

 

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

Hidrološko stanje in napoved

Hidrološko stanje in napoved sta dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

 

Vir: http://www.arso.gov.si/vode/napovedi/

Opozorilo Geološkega zavoda Slovenije

Opozorilo in drugi podatki o nevarnosti zemeljskih plazov, drobirskih tokov in skalnih podorov:

 

Vir: https://www.geo-zs.si/?option=com_content&view=article&id=1148