Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 24. oktobra 2022

Poplave

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 21.35 je v ulici Stare sledi v Prevaljah meteorna voda zalila stanovanjski objekt. Gasilci PGD Prevalje so meteorno vodo izčrpali iz objekta.

Delovne in rudniške nesreče

Izpostava Ljubljana

Ob 16.01 se je v naselju Stanežiče, občina Ljubljana, na gradbišču prevrnil mini bager iz katerega se je pričelo kaditi. Gasilci GB Ljubljana so stroj pregledali.

Nesreče na vodi in v vodi

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 13.38 je v Mežici občan na kolesu prevažal plinsko jeklenko, katera se je skotalila po obrežju reke Meže, občan pa je pri poskusu reševanja situacije padel in poškodovan pristal v reki. Gasilci KGZ Ravne na Koroškem in PGD Mežica so z vrvmi dvignili poškodovanca iz vode ter ga na nosilih prenesli do reševalnega vozila. Reševalci NMP so ga oskrbeli in prepeljali v SB Slovenj Gradec. Gasilci so iz vode potegnili in pregledali jeklenko.

 

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Celje

Ob 6.32 sta v Vrbnem, občina Šentjur, trčila osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, rešili ukleščeni osebi iz vozila, nevtralizirali iztekle motorne tekočine, očistili cestišče, odstranili vozila s cestišča in pomagali reševalcem NMP pri oskrbi dveh lažje poškodovanih oseb, ki so ju reševalci NMP prepeljali v SB Celje.

Ob 14.57 sta v Šentjurju trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, odklopili akumulatorja in posuli iztekle motorne tekočine. Reševalci NMP Celje so poškodovano osebo oskrbeli in prepeljali v celjsko bolnišnico.

Izpostava Ljubljana

Ob 7.04 je na avtocesti Kranj–Ljubljana pri izvozu Šmartno, občina Ljubljana, v naletu trčilo pet osebnih vozil. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulatorje, zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč službi DARS. Poškodovanih ni bilo.

Ob 18.13 sta v križišču Celovške ceste in Drenikove ulice v Ljubljani trčili osebni vozili. Poleg reševalcev in policije so posredovali gasilci GB Ljubljana, ki so odklopili akumulatorja na vozilih in posuli razlite motorne tekočine. Ena oseba se je lažje poškodovala.

Izpostava Maribor

Ob 5.58 je v naselju Vrhole pri Slovenskih Konjicah, občina Slovenska Bistrica, tovorno vozilo naloženo s kosovnim tovorom zapeljalo na brežino avtoceste in se prevrnilo na levi bok. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili ukleščeno telo voznika, preprečili nadaljnje iztekanje goriva in nevtralizirali izteklo gorivo. Voznik je na kraju podlegel poškodbam.

Izpostava Novo mesto

Ob 9.21 je v ulici Obrtna cesta v Šentjerneju večji kmetijski traktor s pripeto prikolico zapeljal s parkirišča na podporni zid in tam obvisel. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šentjernej so zavarovali kraj dogodka, stabilizirali traktor, odpeli in umaknili tovorno prikolico ter posuli iztekle motorne tekočine. Traktor so s podpornega zidu umaknili s posebnim avtodvigalom za dvigovanje težkih bremen. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Izpostava Ptuj

Ob 10.50 sta v Spodnjih Jablanah, občina Kidričevo, trčili dve osebni vozili. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč NMP pri oskrbi ponesrečencev.

Požari v objektih

Izpostava Celje

Ob 15.42 je v Zlatečah, občina Vojnik, zagorelo na ostrešju manjšega hleva velikosti okoli 4 x 5 metrov. Gasilci PGD Socka, Nova Cerkev in Vojnik so pogasili manjši požar, odkrili ostrešje in pregledali objekt.

Izpostava Murska Sobota

Ob 4.48 je v naselju Sotina, občina Rogašovci, na Sotinskem bregu zagorel lesen, 17 metrov visok razgledni stolp. Gasilci PGD Sveti Jurij, Sotina, Rogašovci in Pertoča so pogasili stolp, zabojnik za odpadke in reklamni pano. Stolp je v celoti uničen.

Izpostava Ptuj

Ob 6.26 je na Zagrebški cesti na Ptuju zagorelo v stanovanjski zgradbi. Gasilci PGD Ptuj in Grajena so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar, iznesli tleče predmete, prezračili prostore in s termovizijsko kamero preventivno pregledali prostore.

Ob 22.49 je v Rucmancih, občina Sveti Tomaž, zagorelo v kleti stanovanjske hiše. Manjši požar so pogasili gasilci PGD Koračice in Trnovci.

 

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Kranj

Ob 13.39 je na Kovorski cesti v Bistrici pri Tržiču v kletnih prostorih stanovanjskega bloka zaradi počene cevi voda poplavila klet. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču so zaprli ventil in vodo izčrpali.

Izpostava Ljubljana

Ob 12.12 so na Cesti komandanta Staneta v Litiji gasilci PGD Litija s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in omogočili reševalcem NMP dostop do oseb, ki sta potrebovali zdravniško pomoč.

Ob 19.24 so v Aljaževi ulici v naselju Log pri Brezovici, občina Log-Dragomer, gasilci PGD Log pri Brezovici skozi garažo vstopili v stanovanjski objekt, v katerem se je nahajala neodzivna oseba. Gasilci so reševalcem NMP Ljubljana nudili prvo pomoč z oživljanjem in pri prenosu osebe do reševalnega vozila, reševalci pa so jo prepeljali v UKC Ljubljana.

Izpostava Novo mesto

Ob 12.25 so v ulici Pod Trško goro v Novem mestu gasilci GRC Novo mesto pomagali reševalcem NMP Novo mesto pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe.

Izpostava Postojna

Ob 11.55 se je v naselju Divči, občina Komen, porušil zapuščen objekt in poškodoval sosednji stanovanjski objekt. Gasilci PGD Komen in poveljnik OŠCZ občine Komen so zavarovali kraj dogodka. Sanacijo poškodb na stanovanjskem objektu bo opravil lastnik.

Ob 15.28 se je v Regentovi ulici v Sežani otrok zaklenil v osebni avtomobil, katerega so s tehničnim posegom odprli gasilci ZGRS Sežana.

Napoved za naslednje dni

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/

 

Hidrološko stanje in napoved

Hidrološko stanje in napoved sta dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://www.arso.gov.si/vode/napovedi/