Skoči do osrednje vsebine

Volitve predsednika Republike Slovenije 2022 - 2. krog

Obveščamo volivce, da bo 2. krog volitev predsednika Republike Slovenije potekal v nedeljo, 13.11.2022. Volišče na Veleposlaništvu Republike Slovenije na Dunaju bo odprto v nedeljo, 13.11.2022, od 9. do 17. ure. S seboj prinesite veljavni osebni dokument.

Glasovanje v Avstriji

Izseljenci

Volivci s stalnim prebivališčem v tujini, so v volilnem gradivu prejeli uradne prazne glasovnice tako za izvedbo prvega kot tudi morebitnega drugega kroga volitev. Izseljenci lahko v drugem krogu glasujejo po pošti z uradno prazno glasovnico ali se udeležijo volitev na volišču Veleposlaništvo RS na Dunaju.

Zdomci

Po pošti iz tujine ali na diplomatsko konzularnem predstavništvu lahko glasujejo tudi volivci z začasnim bivališčem v tujini, če so o svoji nameri pravočasno - to je do vključno 13. 10. 2022 do 24. ure po slovenskem času - obvestili Državno volilno komisijo.

Glasovanje v Sloveniji - izseljenci

Izseljenci, ki bodo na dan izvedbe drugega kroga začasno v Republiki Sloveniji, lahko glasujejo na posebnem volišču "omnia", če o tem pravočasno - to je vključno do 9. 11. 2022 do 24. ure po slovenskem času - obvestijo Državno volilno komisijo.

Vlogo za glasovanje na volišču "omnia" je mogoče oddati preko portala e-Uprava:

Dodatne informacije so dostopne na spletni strani Državne volilne komisije.