Skoči do osrednje vsebine

Organiziranje medijskega središča ob volitvah predsednika Republike Slovenije 2022

V nedeljo, 23. oktobra 2022, so bile volitve predsednika Republike Slovenije. Pri organiziranju volitev je sodeloval tudi Urad vlade za komuniciranje.
Skupinska fotografija ekipe Urada vlade za komuniciranje.

Urad vlade za komuniciranje je organiziral medijsko središče. | Avtor: Urad vlade za komuniciranje

Urad vlade za komuniciranje je za Državno volilno komisijo (DVK) ob volitvah predsednika Republike Slovenije na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani organiziral medijsko središče.

Za spremljanje izida volitev v medijskem središču se je akreditiralo 275 predstavnikov medijev, od tega 22 tujih. Akreditiranih je bilo 114 novinarjev, 61 snemalcev, 39 fotografov, 49 tehnikov in 12 drugih predstavnikov medijev.

Največ predstavnikov domačih medijev je bilo akreditiranih iz javne Radiotelevizije Slovenija, in sicer 97, od tega 42 novinarjev. Sledi medijska hiša Pro Plus, iz katere se je akreditiralo 40 predstavnikov, od tega 10 novinarjev.

Med tujimi mediji so se akreditirali avstrijska ORF, Al Jazeera Balkans, Associated Press HR, hrvaška HRT, italijanska tiskovna agencija Ansa, RAI in ORF HR.

Predstavniki medijev so v medijskem središču lahko spremljali podatke DVK o volilni udeležbi in izide glasovanja, pa tudi programe slovenskih televizijskih hiš.