Skoči do osrednje vsebine

Spremenjen Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma

Spremenili smo Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma. Sprememba podaljšuje rok za oddajo vlog, ureja določene pogoje za kampe, merila za podjetja v javni lasti ter pogoj glede vpisa v Register nastanitvenih obratov in sistem kategorizacije za vzpostavitev novega nastanitvenega obrata.

Sprememba javnega razpisa je objavljena v Uradnem listu št. 135/22 z dne 21. oktobra 2022. Ključne spremembe so:

  • podaljšanje prvega roka za oddajo vlog za dva tedna na 19. december 2022;
  • znižanje vstopnega pogoja za sofinanciranje kampov, in sicer iz 50 kampirnih enot na 30 ter prilagoditev merila, ki se nanaša na število nastanitvenih enot v kampih;
  • dodatna opredelitev merila glede prijave podjetij v javni lasti na javni razpis: prijavijo se lahko tudi podjetja v javni lasti, kjer država ali lokalna skupnost nima 30 % ali več kot 30 % kapitala ali glasovalnih pravic (v primeru podjetij, ki se na razpis prijavljajo na podlagi Regionalne sheme državnih pomoči) oziroma, kjer država ali lokalna skupnost nima 25 % ali več kot 25 % kapitala ali glasovalnih pravic (v primeru podjetij, ki se na razpis prijavljajo na podlagi sheme Program izvajanja  finančnih spodbud MSP);
  • sprememba pogoja glede vpisa v Register nastanitvenih obratov in sistem kategorizacije, ko se investicija v rekonstrukcijo nanaša na vzpostavitev novega nastanitvenega obrata v objektu, kjer se na dan oddaje vloge ni izvajala nastanitvena dejavnost – v tem primeru se vpis v oba sistema izvede ob zaključku investicije.

Ostala določila iz Javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma, objavljenega v Uradnem listu št. 123/22 z dne 27. septembra 2022 ostajajo nespremenjena.

Čistopis Javnega razpisa za sofinanciranje vlaganj v nastanitveno turistično ponudbo za dvig dodane vrednosti turizma bo objavljen na spletnih straneh Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.