Skoči do osrednje vsebine

Dnevni informativni bilten Centra za obveščanje Republike Slovenije

Pomembnejši dogodki s področja sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami dne 19. oktobra 2022.

Reševanja obolelih oseb

Izpostava Kranj

Ob 18.57 je v naselju Dašnica, občina Železniki, otrok zaradi težav z dihanjem in vročinskih krčev, potreboval zdravniško pomoč. Gasilci PGD Železniki so nudili pomoč obolelem otroku do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.

Nesreče v cestnem prometu

Izpostava Ljubljana

Ob 13.35 je v ulici Pod Gozdom v Grosuplju osebno vozilo trčilo v poslopje lekarne. Gasilci PGD Grosuplje so zavarovali kraj dogodka ter preventivno pregledali vozilo in okolico. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v ZD Grosuplje.

Izpostava Nova Gorica

Ob 14.33 so na cesti Bovec–Kal Koritnica, občina Bovec, trčila tri osebna vozila. Gasilci PGD Bovec so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nudili pomoč poškodovani osebi.

Požari v objektih

Izpostava Ljubljana

Ob 15.53 je med naseljema Nadgorica in Šentjakob, občina Ljubljana, ob reki Savi gorela lesena vrtna lopa velikosti 5x5 metrov. Gasilci GB Ljubljana so požar pogasili in požarišče prekopali.

Ob 18.19 je v naselju Velika Loka, občina Grosuplje, gorelo osebno vozilo parkirano ob drvarnici in stanovanjski hiši, ogenj pa se je razširil na ostrešje hiše. Požar so pogasili gasilci PGD Velika Loka, Grosuplje, Šmarje-Sap, Žalna, Luče, Ponova vas in Spodnja Slivnica. Pogorela je drvarnica, osebno vozilo in del ostrešja hiše.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 11.21 je v naselju Šentjanž pri Dravogradu, občina Dravograd, zaradi samovžiga zagorel kup skladiščenih sekancev. Gasilci PGD Šentjanž pri Dravogradu so s pomočjo delovnega stroja prekopali sekance in pogasili posamezna žarišča. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Požari na prometnih sredstvih

Izpostava Kranj

Ob 15.04 je na Šolski ulici v Tržiču gorelo osebno vozilo. Požar so pogasili mimoidoči še pred prihodom gasilcev GARS Kranj, PGD Tržič in Bistrica pri Tržiču, kateri so vozilo dokončno ohladili in odklopili akumulator.

Izpostava Ljubljana

Ob 15.21 je v bližini naselja Iška Loka, občina Ig, pri delu na polju zagorel traktor. Do prihoda gasilcev so požar pogasili voznik in mimoidoči, gasilci PGD Iška vas pa so odklopili akumulator in pregledali traktor.

Požari v naravi oziroma na prostem

Izpostava Brežice

Ob 18.52 je v gozdu v bližini naselja Arto, občina Sevnica, gorel kup odpadnega pohištva. Gasilci PGD Studenec so požar na površini 10 kvadratnih metrov pogasili.

Nesreče z nevarnimi snovmi

Izpostava Celje

Ob 10.01 je na Kersnikovi ulici v Celju iz parkiranega vozila iztekalo gorivo. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj dogodka in posuli izteklo gorivo.

Izpostava Kranj

Ob 11.11 je na Komenskega ulici v Kranju iz parkiranega motorja iztekal bencin. Gasilci GARS Kranj so posuli izteklo gorivo.

Izpostava Nova Gorica

Ob 13.31 so na cesti Tolmin–Poljubinj, občina Tolmin, gasilci PGD Tolmin posuli gorivo, ki je izteklo iz vozila.

Najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev

Izpostava Nova Gorica

Ob 7.55 je v kraju Kromberk v občini Nova Gorica delavec pri izkopu naletel na neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije sta odstranila topovsko granato kalibra 149 mm, mase 35,4 kg, italijanske izdelave iz obdobja 1. svetovne vojne.

Tehnična in druga pomoč

Izpostava Celje

Ob 10.01 so v naselju Gračnica, občina Laško, gasilci PGD Rimske Toplice pomagali reševalcem NMP Laško pri prenosu poškodovane osebe do reševalnega vozila.

Ob 11.58 je na cesti na Svetino, občina Laško, osebno vozilo zapeljalo z dvorišča na brežino. Gasilci PGD Laško so vozilo izvlekli nazaj na cestišče.

Ob 22.07 so v Badovinčevi ulici v Laškem, gasilci PGD Laško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP Laško dostop do onemogle osebe.

Izpostava Koper

Ob 10.36 so na Ulici Vojke Šmuc v Kopru gasilci JZ GB Koper nudili pomoč reševalcem Prehospitalne enote Obala pri prenosu onemogle osebe do reševalnega vozila.

Izpostava Kranj

Ob 20.11 so na Partizanski cesti v Škofji Loki gasilci PGD Škofja Loka reševalcem odprli vrata stanovanja in jim omogočili dostop do obolele osebe.

Izpostava Ljubljana

Ob 0.39 je na Črtomirovi ulici v Ljubljani iztekala voda iz poškodovanega radiatorja v 1. nadstropju stanovanjskega bloka. Gasilci GB Ljubljana so zaprli ventile na radiatorju s čimer so preprečili nadaljnje iztekanje ter posesali vodo.

Izpostava Postojna

Ob 7.48 se na Gregorčičevi cesti v Ilirski Bistrici oseba ni oglašala na klice svojcev. Gasilci PGD Ilirska Bistrica so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata in omogočili reševalcem dostop do obolele osebe ter jim nudili pomoč pri prenosu do reševalnega vozila. Reševalci NMP Ilirska Bistrica so jo oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 19.50 je v Slavini, občina Postojna, otrok zaklenil starše iz stanovanja. Gasilci PGD Slavina so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata in omogočili staršem dostop do otroka.

Izpostava Slovenj Gradec

Ob 09.23 so v ulici Ob Meži v Prevaljah gasilci KGZ Ravne na Koroškem s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili dostop reševalcem ZRCK Ravne na Koroškem do onemogle osebe, katero so oskrbeli in prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Meteorološko stanje in napoved

Vremenska napoved za naslednje dni je dostopna na spletnih straneh Agencije Republike Slovenije za okolje na linku:

Vir: http://meteo.arso.gov.si/met/sl/weather/fproduct/