Skoči do osrednje vsebine

Obisk predstavnikov Slovenskega inštituta za revizijo na Finančni upravi

Vodstvo Finančne uprave je v prizadevanjih za krepitev strokovnega sodelovanja na področju izvajanja davčnega sistema dne 13. 10. 2022 sprejelo dr. Marjana Odarja in mag. Sašo Jerman iz Slovenskega inštituta za revizijo.

Posebej je bila obravnavana pobuda za aktivno udeležbo predstavnikov Finančne uprave na konferenci, ki jo bo inštitut organiziral v mesecu januarju 2023 in pripravo prispevka, ki bo izpostavil aktualna vprašanja poslovanja gospodarskih družb, ki delujejo v sedaj zelo spremenjenih razmerah v mednarodnem okolju.  

Finančna uprava se tovrstnih dogodkov, kot tudi predavanj, ki jih izvede institut (npr. predstavitev standardov) že udeležuje, tovrstno sodelovanje kot tudi izobraževanje pa velja še nadgraditi. V zvezi s tem je bila obravnavana tudi ideja o  t.i. davčni akademiji.

Dogovorjeno je bilo, da Finančna uprava in inštitut dvakrat letno izvedeta redno srečanje, na katerem  se obravnavajo vnaprej objavljena sistemska vprašanja. Takšna srečanja in redni stiki s stanovskimi organizacijami so namreč lahko pomemben vzvod, kjer se Finančna uprava seznani z aktualnimi sistemskimi vprašanji zavezancev in se nanje lahko ustrezneje odziva. 

Za mizo sedita predstavnika Finančne uprave Peter Grum in Peter Jenko, ter predstavnika Slovenskega inštituta za revizijo Marjan Odar in Saša Jerman

Obisk predstavnikov Slovenskega inštituta za revizijo na Finančni upravi | Avtor: Finančna uprava