Skoči do osrednje vsebine

Minister s predstavnikoma Kluba zamejskih študentov

Minister Matej Arčon je sprejel predstavnika Kluba zamejskih študentov. Predsednik Luka Paljk in podpredsednik Igor Terčon sta ministru predstavila delovanje, aktivnosti in projekte kluba, ki je bil ustanovljen leta 2014.
Minister s sodelavcem s predstavnikoma študentov. Sedijo in se pogovarjajo.

Minister s sodelavcem s predstavnikoma študentov. | Avtor: Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamjstvu in po svetu

Namen kluba je povezovanje študentov iz zamejstva, ki študirajo v Sloveniji. S tem namenom pripravijo vrsto dogodkov. Posebno pozornost namenjajo tudi bodočim študentom, prav zanje namreč vsako leto pripravijo Dan odprtih vrat, na katerem predstavijo študij v matični domovini, pri tam lahko ponudijo odgovore na številna konkretna vprašanja, saj so bili tudi sami pred kratkim v njihovih čevljih. Vsako leto se predstavijo na Škisovi tržnici ter uspešno sodelujejo tudi z drugimi študentskimi organizacijami in društvi.

Prav tako je njihovo pomembno poslanstvo ozaveščanje o zamejstvu, skupnem narodnem  prostoru in zamejski kulturi ter tradiciji v matični Sloveniji.