Skoči do osrednje vsebine

Generalni direktor mag. Bojan Majcen podpisal sporazum o sodelovanju ob Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij v aktivnostih ob Mednarodnem tednu ozaveščanja o prevarah sodeluje kot partner.

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah je svetovno priznan dogodek, ki strokovnjakom in skupnostim za boj proti prevaram ponuja priložnost, da se združijo in si ogledajo, kako daljnosežne so lahko posledice prevar ter kako skupaj izboljšati naše okolje in povečati ozaveščenost o prevarah. Teden prevar je ustanovilo Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar (ACFE) leta 2000 kot dogodek, namenjen širjenju ozaveščenosti o prevarah. Celotedenska kampanja spodbuja javne uradnike, poslovne vodje, zaposlene in splošno javnost, naj proaktivno podvzamejo korake za zmanjšanje vpliva prevar s spodbujanjem ozaveščenosti in izobraževanja o boju proti prevaram.

Dosedanji organizator aktivnosti ob tednu prevar v Slovenji je bila družba Deloitte Slovenija, letos pa je organizacijo prevzela Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani. V okviru priprav na Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah se je danes že četrto leto zapored odvila podpisna slovesnost s sodelujočimi partnerji, kot potrditev sodelovanja v skupnem boju proti korupciji in prevaram. Tako kot v preteklih letih, bo tudi letošnji Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

 

Skupinska fotografija organizatorja in partnerjev projekta

Podpis sporazuma o sodelovanju na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani | Avtor: Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

1 / 2