Skoči do osrednje vsebine

Nogomet v koprskem in ljubljanskem zaporu

V Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper smo v sredo, 28. septembra 2022, organizirali medzavodski turnir v nogometu za zaprte osebe, na katerega so bili povabljeni tudi drugi zavodi.

Na turnirju je bila poleg ekip pripornikov in obsojencev iz koprskega zapora vključena še ekipa Zavoda za prestajanje kazni zapora Ljubljana. Vse tekme so potekale v pozitivnem ozračju, zmage pa se je na koncu razveselila ekipa obsojencev iz koprskega zavoda. Zmagovalna ekipa je prejela prehodni pokal, najboljši strelec iz ljubljanskega zavoda pa praktično nagrado. Ko bodo razmere dopuščale, se bo poskušalo organizirati povratno tekmo, saj so tovrstni dogodki pomembni za popestritev vsakdanjika zaprtih oseb in prispevajo k boljši socialni klimi.

V ljubljanskem zaporu smo dober teden pred gostovanjem v Kopru izvedli tudi nogometno tekmo med ekipo obsojencev in ekipo društva Kralji ulice. Zavod že dalj časa sodeluje z omenjenim društvom in si poleg vključevanja obsojencev prizadeva organizirati tudi športne aktivnosti za pripornike.