Skoči do osrednje vsebine

Delovni dan ministra Arčona

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Matej Arčon je danes opravil kar nekaj delovnih srečanj in sestankov.
Matej Arčon in Olga Voglauer. Med pogovoom za mizo, minister v rokah drži knjigo.

Matej Arčon in Olga Voglauer. | Avtor: Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu

1 / 3

V kratkem a vsebinsko bogatem srečanju s poslanko slovenskega rodu v Avstrijskem zveznem parlamentu Olgo Voglauer sta sogovornika spregovorila o položaju slovenske manjšine v Avstriji ter izzivih, s katerim se soočajo.

Že pred tem se je minister srečal z vršilko dolžnosti generalne direktorice Direktorata za gospodarsko in javno diplomacijo na Ministrstvu za zunanje zadeve. Pogovor je tekel o možnostih krepitve sodelovanja obeh institucij. Spregovorili so tudi o načrtovanem obisku ministra Mateja Arčona na I. Vseslovenskem srečanju v Mendozi v Argentini, ki bo med drugim namenjeno tudi gospodarskem sodelovanju.

Minister Arčon je na spoznavno srečanje sprejel poslanca italijanske narodne skupnosti v Državnem zboru Republike Slovenije Feliceja Žižo. Beseda je tekla o poglobitvi sodelovanja med slovenskimi skupnostmi na obeh straneh meje. Sestanka bi se naj udeležil tudi poslanec madžarske narodne skupnosti v Državnem zboru Republike Slovenije Ferenc Horvath, ki pa je moral zaradi neodložljivih obveznosti svojo udeležbo opravičiti.