Skoči do osrednje vsebine

Državna sekretarka na 5. Monoštrskem forumu

Državna sekretarka na Uradu Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Vesna Humar se je včeraj v Slovenskem kulturnem informativnem centru Lipa v Monoštru udeležila Monoštrskega foruma, katerega namen je podpora sodelovanju med Slovenijo in Madžarsko in spodbujanje skupnih razvojnih potencialov čezmejne regije.
Vesna Humar sedi za njo zastave obeh držav in evropska.

Vesna Humar. | Avtor: Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu

Državna sekretarka je skupaj s sogovorniki razmišljala na panelu z naslovom Priložnosti slovensko-madžarskega čezmejnega sodelovanja pri razvoju obmejnih območij. Med osrednjimi govorniki je bil tudi minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko dr. Aleksander Jevšek.

Beseda je tekla o razvojnih priložnostih in potencialih čezmejnega območja, oblikovanju starejšim in mladim prijazne čezmejne regije, ki jo povezujejo številne skupne značilnosti in narodni skupnosti na obeh straneh meje.

Že peto izvedbo je pripravlja Služba za pomoč čezmejnim pobudam v Srednji Evropi (CESCI) v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Budimpešti in Veleposlaništvom Madžarske v Ljubljani, ob podpori Ministrstva za zunanje zadeve in trgovino Madžarske.