Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Robert Golob na drugem delovnem obisku v Mariboru

Mladi so naša prihodnost, družba, temelječa na znanju, pa pomembno prispeva k družbenemu razvoju in blaginji. Predsednik vlade dr. Robert Golob je zato v štajerski prestolnici obiskal Prvo gimnazijo Maribor, kjer je z dijaki spregovoril o energetski krizi, vojni v Ukrajini, samooskrbi z energijo, obnovljivih virih energije in investicijah v sončne panele. Razprava, na katero so bili dijaki dobro pripravljeni, je potekala v sproščenem vzdušju. Po prijetnem pogovoru se je premier v šolski knjižnici vpisal v spominsko knjigo in dijakom zaželel: "Zaupajte vase in v svoje vrline. Potem bo nad vami samo še nebo."

Popoldne se je predsednik vlade sestal z vodstvom Dravskih elektrarn Maribor, ki veljajo za največjega proizvajalca električne energije iz obnovljivih virov. Vodstvo družbe je premierju predstavilo investicije in projekte z največjim potencialom na področju obnovljivih virov, premier pa si je ogledal tudi njihov center vodenja. Premier je po srečanju z vodstvom poudaril, da je energetika v celi Evropi ena od osrednji tem in da so Dravske elektrarne Maribor primer dobre prakse: “Verjamem, da lahko Maribor zaradi znanja in projektov Dravskih elektrarn postane prestolnica elektroenergetike Slovenije.”

Pogovori so potekali o projektih sončnih in vetrnih elektrarn ter baterijskih hranilnikov. “To so vsi trendi prihodnosti in na tem področju se bo v prihodnjih osmih letih v Sloveniji veliko vlagalo,” je izpostavil predsednik vlade in sklenil, da so Dravske elektrarne Maribor eno od podjetij, ki sistematično vlaga v potrebno strokovno znanje.