Skoči do osrednje vsebine

Uprava Republike Slovenije za vojaško dediščino na mednarodnem srečanju »Simboli meje«

Na povabilo Mauricija Humarja, župana Očine Miren-Kostanjevica, se je vršilec dolžnosti direktorja Uprave Republike Slovenije za vojaško dediščino Boštjan Poklukar, udeležil mednarodnega srečanja Simboli meje. Dogodek se je odvijal na pomniku miru Cerje na poti miru od Alp do Jadrana.

Na dogodku je potekal odprt dialog o pomenu spomenikov posvečenih obdobju prve svetovne vojne, ki se nahajajo vzdolž italijansko-slovenske meje. Cilj srečanja je bil okrepitev čezmejnega sodelovanja ter seveda načrtovanje prihodnjih strategij, povezanih s skupno dediščino, ki naj bi se sinergično nadgrajevale.

V sklopu pogovora omizja srečanja, je vršilec dolžnosti direktorja uprave Boštjan Poklukar, predstavil organiziranost in delo Uprave RS za vojaško dediščino, ter poudaril pomembnost skupnega sodelovanja na področju vojaške dediščine obeh držav.

Svoj prispevek so pripravili tudi dijaki Gimnazije Nova Gorica in italijanski gimnazijci Instituto compresivo L. Verni di Foglio Redipuglia. V okviru projekta »Kako si mladi predstavljajo spomeniška območja«, so predstavili pogled mladih na prvo svetovno vojno.

Udeleženci srečanja sedijo v krogu pred voditeljico, ki govori z mikrofonom v roki

Na dogodku je potekal odprt dialog o pomenu spomenikov posvečenih obdobju prve svetovne vojne, ki se nahajajo vzdolž italijansko-slovenske meje | Avtor: Uprava RS za vojaško dediščino

1 / 2