Skoči do osrednje vsebine

Poveljnik sil Slovenske vojske obiskal postojnsko občino

Poveljnik sil SV generalmajor Roman Urbanč je v sredo, 21. septembra, v luči dobrega sodelovanja z lokalnim okoljem obiskal Postojnsko občino. Županu Igorju Marentiču je predstavil ključne aktivnosti Slovenske vojske, ki se odvijajo v času od 12. septembra do 21. oktobra, v okviru jesenskega niza vaj Preskok 2022.

Zaključek letošnjih vaj je predviden na Osrednjem vadišču Slovenske vojske Počku, na katerem se pripadnice in pripadniki usposabljajo zato, da lahko izvajajo temeljno poslanstvo varovanja ozemeljske celovitosti Republike Slovenje za dobrobit vseh, ki bivajo v njej, ter zagotavljajo in ohranjajo mednarodni mir in varnost tako doma kot v mednarodnem okolju.

Na tokratnih vajah sodeluje do 2000 pripadnikov iz vseh poveljstev in enot sil SV ter okoli 318 pripadnikov vojsk trinajstih zavezniških in partnerskih držav v sodelovanju z ostalimi deležniki nacionalnovarnostnega sistema RS.

Skupni cilj na vseh vajah je preveriti Vojaško strategijo na realnih vadbenih situacijah ter demonstrirali odločnost in sposobnost SV za pripravljenost in delovanje v vseh z Vojaško doktrino opredeljenih načinih delovanja, s poudarkom na defenzivnem, ofenzivnem, specialnem in informacijskem delovanju.

Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Roman Urbanč in postojnski župan Igor Marentič.

Poveljnik sil Slovenske vojske generalmajor Roman Urbanč in postojnski župan Igor Marentič. | Avtor: Slovenska vojska