Skoči do osrednje vsebine

Podelitev priznanj Policije Republike Slovenije pripadnikom hrvaške Policije

V sredo 21.9. je potekalo delovno srečanje predstavnikov slovenske in hrvaške policije ter diplomatov na Veleposlaništvu RS v Zagrebu s ciljem okrepitve medsebojnega sodelovanja ter pogovora o aktualnih varnostnih razmerah. Osrednji namen srečanja je bila podelitev priznanj slovenske policije štirim pripadnikom hrvaške policije.
Skupinska slika nagrajenci
1 / 4

V uvodnem nagovoru je veleposlanik Gašper Dovžan pozdravil povabljene predstavnike slovenske in hrvaške policije in poudaril, da sodelovanje poteka v odlično. Dogodka sta se udeležila tudi predstavnika slovenske policije; pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica in vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije Boris Železnik. Predstavnik slovenske policije pomočnik generalnega direktorja policije Senica je povedal, da sodelovanja slovenske in hrvaške policije na operativnem nivoju poteka vsakodnevno na visokem profesionalnem nivoju. 

Priznanja so prejeli predstavniki hrvaške Policije, s katerimi je pri svojem delu policijski ataše oziroma veleposlaništvo najpogosteje in najuspešneje sodelovalo, in sicer:

Zlati znak policije za sodelovanje sta prejela namestnik glavnega ravnatelja hrvaške policije Jozo Šuker in namestnik načelnika Policijske uprave Zagreb Dubravko Teur. Srebrni znak policije za sodelovanje je prejela vodja Službe za strateško evropsko in mednarodno policijsko sodelovanje Vlatka Vulić Petkovič, bronasti znak policije za sodelovanje pa je prejel, namestnik načelnika Uprave za javni red in varnost v Ravnateljstvu policije Tomislav Gulan.

Namestnik generalnega direktorja hrvaške policije Jozo Šuker se je v imenu nagrajencev zahvalil za podeljena priznanja in pri tem prav tako poudaril odlično profesionalno sodelovanje.