Skoči do osrednje vsebine

Vodenje Inšpektorata za delo prevzel Luka Lukić

Vršilec dolžnosti glavnega inšpektorja v Inšpektoratu za delo Luka Lukić se je že svoj prvi delovni dan sestal na delovnem sestanku z resornim ministrom Lukom Mescem ter direktorji inšpekcij in vodjo ter se tako seznanil s ključnimi aktualnimi tematikami inšpektorata.

Delovni sestanek je bil namenjen predvsem poudarkom glede ključnih usmeritev dela inšpektorata v prihodnje. Vršilec dolžnosti Lukić je ob tem poudaril, da je pomembno, da se inšpektoratu dvigne ugled v javnosti: »Želja, cilj in ambicija so, da inšpektorat pridobi na ugledu med ljudmi in hkrati da se ga tudi najhujši kršitelji pravic delavcev začnejo bati. Vsi vemo, da je inšpektorat kadrovsko znatno podhranjen, zato so nujno potrebne okrepitve. Poiskati pa moramo tudi vse možnosti optimizacije dela v danih razmerah, da se zaposlene razbremeni in se jim omogoči opravljanje njihovih primarnih nalog.« 

Sicer pa bo na inšpektoratu uvedeno razširjeno tričlansko vodstvo in spremenjen način dela, s katerim želi novo vodstvo zagotoviti, da bo nadzor inšpektorata učinkovit.