Skoči do osrednje vsebine

Študijski obisk pripravnikov Bavarskega ministrstva za stanovanja, graditev in promet

  • Ministrstvo za okolje in prostor
Ministrstvo za okolje in prostor (MOP) je skupaj z Urbanističnim inštitutom Republike Slovenije (UIRS) in Mestno občino Ljubljana (MOL) na študijskem obisku gostilo 38 pripravnikov Bavarskega ministrstva za stanovanja, graditev in promet.

Ukvarjajo se z vsebinami visokih gradenj, urbanizma, komunalnega inženirstva, prometa in urejanja voda. Pripravniki Bavarskega ministrstva dobijo po zaključku pripravništva naziv vladni arhitekt oziroma inženir ali nadzornik, s čimer se zaposlijo v lokalni in državni upravi za določena področja. V času pripravništva pridobijo dodatno tehnično in strokovno znanje, spoznajo delovanje in pravne postopke na področjih visokih gradenj, urbanizma, komunalnega inženirstva, prometa in urejanja voda, s poudarkom na vodenju projektov.

Jernej Červek (MOP) je goste seznanil z delom ministrstva in jim podrobneje predstavil sestavo in delovne naloge Direktorata za prostor, graditev in stanovanja. Matej Nikšič (UIRS) je predstavil delovanje inštituta, njihove projekte ter vključevanje UIRS v delo MOP, Igor Stanić (MOL) je predstavil prostorski razvoj mesta s ključnimi nalogami in projekti.