Skoči do osrednje vsebine

54. Mednarodni obrtni sejem (MOS)

Svoja vrata je odprl že 54. Mednarodni obrtni sejem (MOS) v Celju. Sejem MOS je daleč največji gospodarski dogodek v Sloveniji. Gre za povezovanje gospodarstva, obrti in podjetništva, povezovanje pa je ključno v tem času.
Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han s še tremi predstavniki stojijo na razstavnem prostoru ministrstva na sejmu MOS

Odprtje razstavnega prostora Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo na sejmu MOS

Na sejmu tudi letos sodeluje Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo z organi v sestavi (Urad RS za meroslovje, Tržni inšpektorat RS in Urad RS za intelektualno lastnino) ter izvajalskimi institucijami (SPIRIT Slovenija, Slovenska turistična organizacija, Slovenski podjetniški sklad, Slovenski inštitut za standardizacijo, Center Nordung, Javni sklad RS za regionalni razvoj in razvoj podeželja, Slovenska akreditacija).

Naš namen je približati delovanje ministrstva in vseh izvajalskih institucij razstavljavcem in obiskovalcem sejma. Posebna skrb bo namenjena informiranju podjetnikov s področij delovanja ministrstva ter utrjevanju vezi in dialoga med podjetniki in obrtniki.

Urad Republike Slovenije za meroslovje se bo na razstavnem prostoru ministrstva predstavljal v petek, 16. septembra 2022, med 14. in 18. uro.  Glavni naš poudarek bo na predstavitvi vloge Urada na področju energije in predpakiranih izdelkov v prehranbeni verigi.

V luči prihajajoče draginje bosta predstavnici Urada osveščali obiskovalce;

  • kako zagotoviti zanesljive in točne meritve,
  • katera so zakonska merila,
  • na kaj morajo biti pozorni tako uporabniki meril, kot tudi potrošniki,
  • kater oznake morajo biti navedene na embalaži izdelka,
  • kaj pomeni prostovoljni znak »e« na izdelkih.

Tudi letos bo prisotnost na sejmu MOS priložnosti za navezovanje bolj pristnih in osebnih pristopov k uporabnikom, kot tudi potrošnikom ter odpiranje novih možnosti partnerskega sodelovanja.