Skoči do osrednje vsebine

11. srečanje voditeljev pobude Brdo-Brijuni Process

V ponedeljek, 12. septembra 2022, je bil na Brdu pri Kranju 11. vrh voditeljev pobude Brdo-Brijuni Process. Pri organiziranju dogodka je sodeloval tudi Urad vlade za komuniciranje.
Ozadje Brdo-Brijuni Process z logotipom, postavljeno v dvorani.

Urad vlade za komuniciranje je poskrbel za oblikovanje grafičnih označitev. | Avtor: Marko Japelj

Srečanja, ki ga je priredil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, so se udeležili vsi voditelji pobude: sovoditelj pobude predsednik Hrvaške Zoran Milanović, predsednik Črne gore Milo Đukanović, trije člani predsedstva BiH Željko Komšić, Milorad Dodik in Šefik Džaferović, predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, srbski predsednik Aleksandar Vučić, kosovska predsednica dr. Vjosa Osmani in albanski predsednik Bajram Begaj.

Voditelji držav so poudarili pomen širitve za stabilnost Zahodnega Balkana. EU so pozvali, naj BiH do konca leta dodeli status kandidatke ter uvede brezvizni režim za celotni Balkan ter naj regiji stoji ob strani v ekonomski in energetski krizi.

Urad vlade za komuniciranje je predstavnikom medijev na dogodku nudil komunikacijsko in logistično podporo. Poskrbel je tudi za oblikovanje grafičnih označitev.