Skoči do osrednje vsebine

Vpis v žalno knjigo za Njeno veličanstvo kraljico Elizabeto II.

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je z vpisom v žalno knjigo poklonil spominu na Njeno veličanstvo kraljico Elizabeto II. Na Veleposlaništvu Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani je izrazil iskreno sožalje britanski predsednici vlade Liz Truss, kraljevi družini ter britanskemu narodu in prebivalcem držav Commonwealtha.
Predsednik vlade Robert Golob se je poklonil spominu na Njeno veličanstvo kraljico Elizabeto II. in se vpisal v žalno knjigo.

Predsednik vlade Robert Golob se je poklonil spominu na Njeno veličanstvo kraljico Elizabeto II. in se vpisal v žalno knjigo. | Avtor: Katja Kodba/STA

1 / 2

Premier je v žalno knjigo, odprto v spomin na britansko kraljico, zapisal: "Njenemu veličanstvu z vsem srcem. Spoštovanje."

Kraljičina predanost služenju skupnosti se je odrazila v izjemnem vladanju in prispevala k njeni dediščini kot eni največjih sodobnih političnih osebnosti. Kot voditeljica države je dosledno krepila čut za skupnost, človečnost in sočutje. Bila je velika prijateljica Slovenije in bo vedno ostala globoko v naših srcih.