Skoči do osrednje vsebine

Sodelovanje Veleposlaništva Slovenije v Zagrebu v humanitarnem projektu UNICEF-a za podporo programu mentalnega zdravja otrok in mladih

9.9.2022 - Ekipa Veleposlaništva Slovenije v Zagrebu se je priključila projektu UNICEF Hrvaška za podporo programu mentalnega zdravja otrok in mladih. S tekom in kolesarjenjem bodo člani veleposlaništva med 9.9.in 18.9. nabirali kilometre v humanitarne namene.

Humanitarni projekt Mliječna staza 2022 / Milky Way Run 2022 poteka med 9.9. in 18.9.2022.

Na simbolični obeležitvi začetka projekta v parku Maksimir, ki se je je udeležil tudi veleposlanik Gašper Dovžan, so k vključitvi v tek s ciljem podpore mentalnemu zdravju otrok i mladih skupno pozvali predstavnica UNICEF-a Hrvaška Regina M. Castillo, minister za delo, pokojninski sistem, družino in socialno politiko Marin Piletić, posebna svetovalka ministra za zdravje prim. Vera Katalinić Janković, državni sekretar v Ministrstvu znanosti in izobraževanja Tomislav Paljak, državna sekretarka Centralnega državnega urada za demografijo in mladino Željka Josić, vodja Mestnega urada za socialno varstvo, zdravstvo, veterane in invalidne osebe dr. sc. Romana Galić, pomočnik direktorja za kvaliteto Hrvaškega zavoda za javno zdravstvo doc. dr. sc Tomislav Benjak in direktorica Agencije za vzgojo in izobražovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać.