Skoči do osrednje vsebine

Srečanje vodstva Finančne uprave in Policije

Vodstvo finančne uprave na čelu s Petrom Grumom se je srečalo s predstavniki Policije pod vodstvom mag. Boštjana Lindava. Osrednja tema srečanja je bilo sodelovanje med obema organoma, ki že vrsto let operativno poteka na dnevni ravni. Tako predstavniki Finančne uprave kot Policije so ocenili, da je sodelovanje zgledno, brez težav in na zelo visoki ravni.

Bolj podrobno so se dotaknili procesov izmenjave podatkov med organoma in sodelovanja v nadzornih postopkih. Podane so bili tudi določene pobude za nadaljnje delo. Da bi lahko še naprej ohranjali zgledno sodelovanje in ga še izboljšali, so se na sestanku dogovorili tudi za nadaljevanje izobraževanj in usposabljanj.

Nemoteno, strokovno in dobro sodelovanje z organi pregona je za Finančno upravo zelo pomemben vzvod za učinkovito vodenje postopkov na področju nadzora in uresničevanje ciljev na področju varovanja  družbe in posameznikov ter zagotavljanje varnosti in zaščite zavezancev, med drugim z dejavnostmi za preprečevanje tihotapljenja prepovedanih snovi in ponaredkov ter z izvajanjem drugih nadzornih postopkov.

Za mizo v pisarni sedita Boštjan Lindav in Peter Grum

Sodelovanje Finančne uprave s Policijo | Avtor: FURS