Skoči do osrednje vsebine

Jabolka navdiha za vse, ki so sodelovali pri gašenju požarov

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v znak hvaležnosti izročil jabolko navdiha gasilcem, predstavnikom vodstva intervencij in predstavnikom ostalih služb in številnim prostovoljcem, ki so letos sodelovali pri gašenju največjih požarov v zgodovini države. Slovesnosti se je udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved.

"Ni potrebno poudarjati, kako zahtevna in nevarna je bila intervencija na Krasu," je izpostavil poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan in dodal, da so bili letošnji požari, tako spomladi nad Preddvorom, na Krasu in Socerbu, tudi učno okolje za izboljšanje koordinacije in interoperabilnosti. Šestan se je hitro posredovanje zahvalil vsem sodelujočim pri gašenju, natančna analiza gašenja bo jutri v Sežani. 

Vodja intervencije na Krasu Simon Vendramin se je zahvalil za podeljeno priznanje in poudaril, da se je s požarom na Krasu sprožila veriga dobrih dejanj številnih prostovoljcev in lokalnih prebivalcev. "Požar se bo s črnimi in zlatimi črkami zapisal v zgodovino. S črnimi zaradi uničenega terena in z zlatimi zaradi dobrih del, prostovoljstva in solidarnosti, ki se je vzbudila med ljudmi." 

Predsednik stoji za govornico na odru. Poleg stojijo dobitniki priznanj, za njimi so zastave EU in Slovenije

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes v znak hvaležnosti izročil jabolko navdiha gasilcem, predstavnikom vodstva intervencij in predstavnikom ostalih služb, ki so letos sodelovali pri gašenju največjih požarov | Avtor: Monika Sušanj

1 / 2