Skoči do osrednje vsebine

Ob mednarodnem dnevu dobrodelnosti urad podaril zvezke

Z željo po spodbujanju ustvarjalnosti ter inovativnosti med mladimi je urad ob današnjem mednarodnem dnevu dobrodelnosti in začetku šolskega leta podaril večje število zvezkov dvema dobrodelnima organizacijama.
Direktorica urada mag. Karin Žvokelj, podpredsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije Uroš Brezovšek in generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič ob predaji zvezkov.

Direktorica urada mag. Karin Žvokelj, podpredsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije Uroš Brezovšek in generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič ob predaji zvezkov. | Avtor: Urad za intelektualno lastnino

Mednarodni dan dobrodelnosti je bil ustanovljen z namenom ozaveščanja in spodbujanja ljudi in organizacij po vsem svetu, da pomagajo drugim s prostovoljnimi in človekoljubnimi dejavnostmi ali donacijami.

Pozivu se z veseljem ponovno pridružujemo tudi na Uradu za intelektualno lastnino. Na današnji dan je urad Zvezi prijateljev mladine Slovenije in Slovenski karitas podaril večje število zvezkov z motivi prvih slovenskih izumiteljev s patenti in slovenskih ustvarjalk 19. in 20. stoletja, ki so delovale na področju literature, likovne umetnosti, gledališča, plesa, publicistike, prevajalstva in pedagogike. Na ta način želimo spodbujati ustvarjalnost ter inovativnost med mladimi in jih hkrati ozavestiti o odgovorni uporabi avtorske in sorodnih pravic.