Skoči do osrednje vsebine

Ministrica dr. Švarc Pipan na obisku na Ustavnem sodišču

Ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan je danes obiskala Ustavno sodišče Republike Slovenije in se srečala s predsednikom dr. Matejem Accettom, ter podpredsednikom dr. Rokom Čeferinom.

Sogovorniki so spregovorili o številnih temah. Največ pozornosti so namenili povečanemu obsegu dela, s katerim se, zaradi vse večjega števila pripada zadev, soočajo na Ustavnem sodišču, govorili so o kadrovski in prostorski problematiki, ter se dotaknili  možnosti spremembe Ustave in Zakona o Ustavnem sodišču.

Dr. Švarc Pipan: »Spoznavno srečanje je bilo vsebinsko izjemno bogato in tudi zelo konstruktivno. Veseli me, da smo že takoj zelo konkretno spregovorili o najbolj perečih vprašanjih in o možnih rešitvah. Kot sem že večkrat izpostavila, je moj cilj in želja, da ustvarimo Slovenijo, ki bo za vsakogar zrela pravna država in pravična družba. Zlasti po zadnjih dveh letih, ko se je brezbrižno vladalo z odloki, ko je ustavno sodišče po tekočem traku razveljavljalo vladne odločitve, in ko so bile po ustavi neodvisne institucije podvržene močnim političnim pritiskom, je zato zavezanost vladavini prava nujna predpostavka za obnovo zaupanja v družbi.«

Ob zaključku sestanka so se sogovorniki dogovorili, da se na temo urejanja stanja v sodstvu ključni deležniki sestanejo na strokovnem posvetu.

predsednik ustavnega sodišča dr. Acceto ministrici izročil knjigo Plečnikova palača
1 / 2