Skoči do osrednje vsebine

Zapor v Celju vzpostavil sodelovanje z Društvom paraplegikov jugozahodne Štajerske

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje se aktivno povezujemo in vključujemo v različne aktivnosti v lokalni skupnosti. Pred kratkim smo vzpostavili tudi sodelovanje z Društvom paraplegikov jugozahodne Štajerske.

Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske se je na zapor v Celju obrnilo s prošnjo po pridobitvi prostovoljcev, ki bi jih zagotovitvi med obsojenci. Ti bi nudili pomoč njihovim uporabnikom pri izvedbi različnih športnih aktivnosti. V nadaljevanju je tako med zavodom ter društvom steklo sodelovanje v obliki pomoči obsojenca - prostovoljca, ki članom društva v popoldanskem času nudi ustrezno podporo pri izvedbi športnih aktivnosti. Pomoč vključuje prenašanje, postavljanje in pospravljanje športnih rekvizitov ter ostale opreme in pripomočkov. Zaprtim osebam sodelovanje omogoča večjo vključenost v skupnost in povečuje njihovo občutljivost do drugih ranljivih skupin.

Prvo srečanje in praktični pričetek sodelovanja je steklo v torek, 23. avgusta 2022, nadaljevalo pa so bo vsak teden. Zaprta oseba je članom društva v času namenskega izhoda nudila praktično pomoč pri športnih aktivnostih na stadionu, kjer so se člani urili v treh športnih disciplinah: met diska, met kopja in suvanje krogle.

V zavodu smo veseli vzpostavljenega sodelovanja in upamo, da bodo člani društva tudi z našo pomočjo lahko izboljšali pogoje za športno udejstvovanje ter na ta način dosegli želene športne uspehe, ki so jih v preteklosti nanizali že veliko.