Skoči do osrednje vsebine

Magistri farmacije ne bodo ostali brez nazivov

Ministrstvo za zdravje v novi sestavi se je s problematiko pravilnika, ki opredeljuje področje opravljanja strokovnih izpitov kandidatov farmacije seznanilo po nastopu funkcije 2. 6. 2022.

»Z namenom, da se to področje nemudoma ustrezno uredi, smo se že večkrat sestali s predstavniki Fakultete za farmacijo. Poudariti velja, da iščemo rešitve, ki bodo vzdržale hkrati pravno presojo in bodo ob tem čim manj v škodo študentom v prehodnem obdobju,« je povedal minister Danijel Bešič Loredan in dodal: »Opozoriti velja, da gre za področje, kjer se prekrivajo kompetence s področja zdravstva in šolstva ter da je bila to področje v praksi neustrezno obravnavano zadnjih 10 let.«  

Ministrstvo v novi sestavi je že pripravilo predlog spremembe pravilnika in odredbo za oprostitev stroškov plačila izpitov za študente. S slednjo je že seznanjena Fakulteta za farmacijo, ki prav tako sodeluje pri njeni pripravi. Po besedah ministra za zdravje, je v naslednjih dneh predviden sestanek s predstavniki fakultete, na katerem bodo dorekli zadnje podrobnosti in zadevo dokončno uredili. Ministrstvo se bo prav tako odzvalo na petkov poziv Študentske organizacije Univerze v Ljubljani in študentom pojasnilo vsebine sprememb, ki jim  morda s strani Fakultete za farmacijo niso bile dovolj jasno pojasnjene.

Po tem bo z rešitvami seznanjena tudi širša javnost.