Skoči do osrednje vsebine

Oglaševanje čudežnih zdravil

V zadnjem času ponovno opažamo povečano oglaševanje različnih izdelkov, ki naj bi čudežno pozdravili različne bolezni. V teh oglasih nastopajo tudi različni zdravniki, ki naj bi močno priporočali uporabo tega zdravila, dejansko pa ti zdravniki sploh ne obstajajo.

Na Tržnem inšpektoratu pojasnjujemo, da je v primerih, ko gre za oglaševanje izdelkov z zdravilnimi učinki podana pristojnost JAZMP - Javne agencije za zdravila in medicinske pripomočke. Na njihovi spletni strani je objavljen seznam izdelkov, ki so predstavljeni z lastnostmi za zdravljenje, čeprav niso registrirani kot zdravila, in je odsvetovan nakup le-teh

Ker pa se število spletnih prevar povečuje, naj na tem mestu še enkrat opozorimo na previdnost pri nakupovanju preko spletnih strani, na katerih ni mogoče najti podatkov o podjetju in na katerih ni objavljenih kontaktnih podatkov, ampak zgolj obrazec za sporočila. Več o tem, kaj vse je potrebno preveriti, predno se odločite za nakup preko spleta, pa si lahko preberete tudi na spletnih straneh »Varni na internetu«.