Skoči do osrednje vsebine

Odprtje razstave "Zbiralec podob"

Generalna konzulka Metka Lajnšček je v Slovenskem kulturnem in informacijskem centru v Monoštru odprla razstavo z naslovom "Zbiralec podob". Na ogled so dela slovenskega vizualnega umetnika in fotografa z umetniškim imenom Brut Carniollus. Mednarodno poznan in priznan avtor predstavlja sodobno umetniško smer in način izražanja, v katerem se v prvi vrsti prepletajo fotografija, digitalni kolaž in digitalna grafika.

Sodelavka Generalnega konzulata Brigita Šooš, generalna konzulka Republike Slovenije v Monoštru Metka Lajnšček, umetnik Brut Carniollus, predsednica Zveze Slovencev na Madžarskem Andreja Kovács in sodelavka Zveze Slovencev Nikoleta Vajda-Nagy | Avtor: Generalni konzulat Republike Slovenije Monošter

1 / 7

Generalna konzulka je izrazila zadovoljstvo nad odprtjem razstave, s katero se slovenska umetnost predstavlja tako rojakom v Porabju kot tudi širšemu madžarskemu občinstvu.
Po njenih besedah je Brut Carniollus tenkočutni opazovalec in zbiralec podob današnjega časa in prostora, ki odražajo značilnosti sodobne družbe in odkrivajo aktualna vprašanja vsakdana. Slednjim avtor s svojo izvirno domišljijo in izostrenim očesom, likovnim znanjem in računalniško spretnostjo daje vsebino, gledalcem pa prepušča, da si iz podob na slikah ustvarijo svojo zgodbo.
Organizator razstave je Zveza Slovencev na Madžarskem, na otvoritvi je nastopila prekmurska glasbena skupina Marko banda. Razstava bo na ogled do 25. septembra.