Skoči do osrednje vsebine

Odlikovanje za obrambnega atašeja Ljudske republike Kitajske

Državni sekretar Rudi Medved je na krajši slovesnosti v imenu ministra za obrambo Marjana Šarca izročil medaljo za mednarodno sodelovanje II. stopnje obrambnemu atašeju Ljudske republike Kitajske v Sloveniji višjemu polkovniku Yinshengu Zhangu, in sicer za njegov prispevek k razvoju in ugledu ministrstva za obrambo.

Obrambni ataše Yinsheng Zhang svoj mandat po treh letih zaključuje v septembru 2022. S svojim delom je skrbel za krepitev dvostranskega obrambnega in vojaškega sodelovanja. V vlogi doajena je bil  proaktiven v povezavi med skupnostjo akreditiranih tujih obrambnih atašejev in ministrstvom za obrambo.

Državni sekretar Medved je v svojem nagovoru poudaril pomen sodelovanja Slovenije in Kitajske na številnih področjih in se zahvalil obrambnemu atašeju za njegovo delo.

Višjega polkovnika Zhanga sta v sklopu poslovilnega obiska sprejela tudi namestnik generalnega direktorja Direktorata za obrambno politiko Aljoša Selan in polkovnik Samo Zanoškar.

Sekretar med govorom stoji pred atašejem in vabljenimi gosti v sprejemnici. V ospredju sta zastavi Slovenije in Kitajske

Državni sekretar Rudi Medved je na krajši slovesnosti v imenu ministra za obrambo Marjana Šarca izročil medaljo za mednarodno sodelovanje II. stopnje obrambnemu atašeju Ljudske republike Kitajske v Sloveniji višjemu polkovniku Yinshengu Zhangu | Avtor: Vekoslav Rajh

1 / 3