Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kulturo in Slovenske železnice sprejela dogovor o podaljšanju najemne pogodbe Emi Kugler

Slovenske železnice so sprejele sklep, da najemniku Zavod Zank, ki ga vodi Ema Kugler, podaljšajo brezplačno uporabo dela objekta Stara strugarna na območju Železniškega muzeja v Ljubljani. Na Ministrstvu za kulturo odločitev, ki so jo Slovenske železnice sprejele na pobudo ministrice dr. Aste Vrečko in filmske ustvarjalke Eme Kugler, pozdravljamo.
Portret ženske, s pogledom usmerjenim v levo stran

Ema Kugler | Avtor: Domen Grögl/STA

O podaljšanju najemne pogodbe filmske ustvarjalke Eme Kugler do 31. decembra 2023, ko se predvideva obnova celotnega kompleksa Železniškega muzeja v Ljubljani, sta se dogovorila ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko in generalni direktor Slovenskih železnic Dušan Mes. 

Ema Kugler je vrhunska umetnica, ki je za svoje delo prejela številne nagrade, med njimi nagrado zlata ptica, nagrado Prešernovega sklada, Župančičevo nagrado, minulo leto tudi Štigličevo nagrado za življenjsko delo. Od devetdesetih let je ustvarila vrsto celovečernih filmov, videov in performansov. V Stari strugarni v Šiški je posnela tri celovečerne filme, za svoj peti celovečerni igrani film Človek s senco pa je prejela že več kot sto nagrad. Nagrajena je bila na različnih filmskih festivalih po vsem svetu, od Moskve do Kalkute, Los Angelesa, Paragvaja.

Ema Kugler