Skoči do osrednje vsebine

Poslovni dogodek v soorganizaciji Ministrstva za zunanje zadeve o poslovanju na tujih trgih

  • Ministrstvo za zunanje zadeve
Direktorat za gospodarsko in javno diplomacijo v Ministrstvu za zunanje zadeve je v sodelovanju s Pomurskim sejmom d. o. o. in Regionalno razvojno agencijo za Podravje – Maribor soorganiziral poslovni obsejemski dogodek na 60. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA v Gornji Radgoni.

Poslovni dogodek z govorci na temo "Kako poslovati z..." je bil priložnost za  pridobitev informacij o tem, kako poslovati na japonskem, indijskem in afriških trgih s poudarkom na Senegalu. Občinstvu so bila s strani govorcev predstavljena perspektivnost navedenih trgov, način vstopa nanje, podani so bili relevantni kontakti za vzpostavitev poslovanja na teh trgih ter primeri dobrih praks. Po okrogli mizi so sledila B2B srečanja med udeleženci in priložnost za mreženje.

Na dogodku je predstavnica Ministrstva za zunanje zadeve udeležence seznanila z naborom storitev in aktivnostih slovenske gospodarske diplomacije ter možnostih, ki jih podjetjem za internacionalizacijo njihovega poslovanja na tujih trgih nudijo slovenska diplomatska predstavništva, konzulati ter ekonomski svetovalci na teh predstavništvih in mreža častnih konzulov Republike Slovenije.

Sejem AGRA je eden najpomembnejših dogodkov na področju kmetijstva, podeželja in prehrane v Sloveniji kot tudi v širši regiji. Letos je država partnerica sejma Japonska.