Skoči do osrednje vsebine

Potrjevanje podpisov volivcev v podporo kandidatur za predsednika republike na Upravni enoti Novo mesto

Dajanje podpore v postopku določanja kandidatur za predsednika republike bo, v skladu z določili Zakona o volitvah predsednika republike (Uradni list RS, št. 39/92 in 73/013 – odl. US), potekalo v času od 22. 8. 2022 do vključno 28. 9. 2022.

Obrazce podpore lahko potrdite in oddate na sedežu Upravne enote Novo mesto, Defranceschijeva ulica 1, Novo mesto ves poslovni čas. Od 1. 9. 2022 pa lahko obrazce potrdite in oddate tudi na krajevnih uradih Žužemberk, Šmarjeta, Škocjan in Šentjernej v času uradnih ur.

Predhodno naročanje ni potrebno, vendar bodo imele prednost naročene stranke.

Organizatorjem volilne kampanje želimo zagotoviti enake pogoje za izvajanje volilnih opravil, zato na dvorišču poslovne stavbe Upravne enote Novo mesto zaradi zagotavljanja prometne varnosti strank in zaposlenih nameščanje stojnic in zbiranje podpor ni dovoljeno.  Za to so namenjene javne površine pred poslovno stavbo Pošte na Novem trgu, v neposredni bližini Upravne enote Novo mesto.

V primeru večjih skupin, prosimo pokličite na številko 07 393 91 11 ali pošljite elektronsko sporočilo na naslov ue.novomesto@gov.si.